Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari

 

Op vrijdag 5 januari houdt Schaakclub Brasschaat een Nieuwjaarsreceptie om 20.00 in onze vertrouwde clublokalen in het GIB.

Hierop zijn zowel de leden als hun partners uitgenodigd.

Het zou fijn zijn om ons te laten weten (via mail) of je komt (en eventueel met/zonder partner).

Indien je niet komt , hoef je geen mail te sturen. Dit bericht werd ook naar alle door de club gekende mail adressen gestuurd.

Er is die avond GEEN clubkampioenschap !!! Hopelijk tot dan !

 

Applaus voor Jan

 

Ik mis hier reacties op de aansluitende simultaan van Jan De Weerdt. Jan won 6 partijen en haalde 2 remises. Mooie prestatie. Indrukwekkend was ook de snelheid waarmee Jan zich langs de partijen bewoog. Hiervoor is een topconditie nodig.

 

Mak feestje..

 

111 bij de bond ingeschreven leden, waarvan 40 jonger dan 20 jaar die de toekomst van de club zouden moeten worden. En een eindejaarsreceptie met nauwelijks 15 aanwezigen waarvan ik meen geen enkel jeugdlid.. Het clubbestuur is toe aan vernieuwende geesten. Waarom die jonge gasten niet eens in de bloemetjes zetten tijdens een nieuwjaarsevent ?

 

Enkele vaststellingen

 

  • Er was een ganse bar (met bediening) ter beschikking waar aanwezigen gratis gebruik van konden maken.
  • Op vrijdagavond komt er wekelijks 40 man, waarvan de helft ouder is dan 60 (voor 1964 geboren) . 60 volwassenen + partner werden via mail uitgenodigd + bericht op de website.

wat stelden we vast :

  • Van dit potentieel aan 60x2 = 120 volwassenen zijn er slechts 15 komen opdagen
  • iemand vertelde me dat hij liever cava had gehad , terwijl hij een Duvel in zijn handen had...
  • Met slechts 15 man kan het inderdaad haast niet anders dan dat het een mak feestje was. Indien er pakweg 30 man meer aanwezig zou geweest zijn dan zou de sfeer ook 30 keer "minder mak" geweest zijn. Het feit dat er geen cava, belegde broodjes, ... gepresenteerd werden verandert niets aan het aantal aanwezigen (en dus ook niet aan het minder mak zijn van het feestje).

Van de 60 volwassen is de helft ouder dan 60 (geboren voor 1964). Ik heb zeer zware twijfels dat gelijk welke geest dan ook erin zou kunnen slagen 30 man meer te laten opdagen.

Suggesties om meer leden te laten opdagen op evenementen waarin niet geschaakt wordt zijn altijd welkom. De suggestie voor jeugdleden zullen we dan ook overwegen, maar kinderen en recepties zijn 2 zaken die nu eenmaal niet goed mixen. Of we daarmee dan ook meer leden op de receptie krijgen is in mijn ogen dan ook zeer twijfelachtig.

 

wereldrecordje doen?

 

Waarom koppel je die twee niet aan elkaar? Een schaakgerelateerd event, gevolgd door de receptie? En waarom eens niet ambitieus zijn? Ik lees dat 135 het te kloppen record is (https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/most-simultaneous-games-of-chess-by-an-individual) Dat moet toch doenbaar zijn? Koppel het aan een lokaal goed doel en je vindt wel een topspeler die wil meewerken, toch?

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn