Artikel

Dit artikel verschijnt in de jeugd blog en op de home page.

 

 

Seizoensafscheid in schoonheid bij de buren uit Deurne

 

Gezellige drukte terwijl FM Robert Schuermans de prijsuitreiking inleidt (800x600).jpg

Dit jaar trokken we met 6 enthousiaste jeugdspelers en 8 toegewijde ouders naar het jeugdkersttornooi in Deurne. Yuanzi had vorig jaar al geproefd van dit gezellige, laagdrempelige tornooi en zijn ouders nodigden mij deze keer uit op een partij xiangqi (Chinees schaken)! Tijdens de korte pauzes tussen de ronden door is dit helaas niet gelukt, maar uitstel is geen afstel. Misschien kunnen we dit levendige broertje van ons schaakspel eens introduceren en uitproberen tijdens één van de vrije oefenvoormiddagen.

In Deurne spelen alle leeftijden in één gezamenlijke reeks. Onze Brasschakers waren geïnspireerd en behaalden mooie resultaten: een overwinning en twee remises voor Colin, drie punten voor Luca die na enkele lastige partijen met een zege kon eindigen en vier voor Yuanzi die daarmee 17de werd op 55 deelnemers (en 4de van de jongste generatie). Max noteerde al zijn partijen, haalde in de laatste ronde de leiders bij en werd met 6 uit 7 derde op scheidingspunten (en eerste van zijn generatiegenoten). Maar ook Bram en Dzhem stuwden elkaar naar ongekende hoogten en scoorden dankzij een lange eindsprint allebei 5 uit 7 (Bram werd hiermee 7de en Dzhem 11de)! Bovendien gaf Bram in de laatste ronde het goede voorbeeld door een remisevoorstel te weigeren en meteen een winnende aanval in te zetten.

Na afloop niets dan blije gezichten bij team Brasschaak: Max, Bram, Colin, Dzhem, Yuanzi en Luca Team Brasschaak - Max, Bram, Colin, Dzhem, Yuanzi en Luca (800x600).jpg

Dit was de eindstand (met aanduiding van de top 3 in elke leeftijdcategorie):

Eindstand (met vermelding top 3 per leeftijdcategorie) (600x800).jpg

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn