Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2021-2021 R8: resultaten en verslagen

 

Interclub R812345BYE7Zeeeer goed.

Vandaag spelen we de 8ste ronde van de Interclub. Ondanks sabotage van de Interclubverantwoordelijke werd het toch een mooie middag met 4 overwinningen en 2 gelijke spelen. Nogmaals sorry Bram! Bedankt voor de sportiviteit om toch nog te komen spelen.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Bras 3 wint weer in achtervolging voor het kampioenschap

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 4-Deurne 2

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

B2 wint, maar het had meer kunnen zijn

 

Brasschaat 24-2 winst tegen een staartploeg. Niet slecht, maar ondergetekende had makkelijk voor de 5-1 kunnen zorgen had hij zijn gratis stuk na 8 zetten gewoon verzilverd, in plaats van passief te verdedigen tot hij in tijdnood plots mat toeliet. Een les die blijft terugkomen: ik moet actiever en sneller spelen. Veel zetten gezien in de partij die ik niet gespeeld heb, maar die wel telkens iets beter waren dan het gespeelde. Nu, ere wie ere toekomt, mijn tegenstander heeft het mij ook moeilijk gemaakt en niet de armen laten hangen na zijn stukverlies. Constantijn had een makkelijke namiddag. Eerst leek er niet veel aan de hand, maar dan stond er plots een lichte stukken eindspel op het bord waarin hij minstens een toren meer had. Easy-peasy winst. De leukste partij leek me die op bord zes, waar Dave zijn jonge tegenstander eerst confronteerde met drie pionnen voor een stuk. Dan werd dat toren en massa pionnen tegen loper en paard en dat eindigde toen er na een schaak ook nog een licht stuk af ging. De topborden heb ik minder gevolgd, maar Jan en Marcel speelden hun witvoordeel relatief vlot naar winst uit. Enkel Toon had moeite met zijn tegenstander en op het einde van de dag stond daar een 1-0 voor de Naamse speler. Samengevat: de witspelers winnen, de zwartspelers halen 1/3. We doen nog mee voor de podiumplaatsen.

 

Brasschaat 1 boekt ruime overwinning

 

Brasschaat1 Zo, ik kwam te laat, zag niks en verloor kansloos in een uur, tegen een tegenstander die prima zetten deed, maar ik heb het hem ook niet moeilijk gemaakt op bord 6. Of zoals ik zei, als ik elke ronde een nul pak maar het team wint, offer ik me graag voor een (1!) seizoen op ;-)

Gelukkig ging het op de overige borden beter, Sam op bord 7 offerde een pion op f5, die werd niet gepakt, hij zette zijn stukken goed en doek, 1-1.

Joris stond al heel snel prettig op bord 3 en speelde handig en goed en won overtuigend, 2-1.

Oliver viel op bord 8 in, had een scherpe draak op het bord, waar ik lange tijd liever wit had gehad...zijn tegenstander dacht lang na, vond het niet, ging niet door zijn vlag, wel door zijn stelling, 3-1.

Stefan op bord 2 speelde een werkelijk krankzinnige partij die je gewoon na moet spelen wat mij betreft...het leek me dat het huis bij Stefan naar beneden kwam, hij gaf aan dat hij steeds remise had...en uiteraard won hij zoals hij dat kan, 4-1.

Lars speelde een strakke partij en won volgens mij gewoon een goede strakke partij, 5-1.

Robin 'won' in de opening een stuk, moest er wel flink voor werken, maar kreeg met de nodige fraaie zetten op het eind de vis op het droge, 6-1.

Luuk stond al een tijdje prettig minder, maar dankzij zijn taaiheid pakte hij een knap halfje, 6,5-1,5.

Mogelijk een tikje geflatteerd qua bordpunten, maar de matchpunten zijn verdiend.

We lijken veilig, eens kijken hoever we kunnen komen.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn