Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2021-2022 R6: resultaten en verslagen

 

Interclub R61234567

Na een wat langer dan geplande winterbreak mogen we op 30 januari terug aan de slag in de NIC. Kunnen we het succes van de laatste gespeelde ronde (6 overwinningen en 1 nederlaag) evenaren en wie weet verbeteren? Dat komt u hier zondagavond te weten.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken om hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

Dan wens ik iedereen nog veel succes toe!

 

twee keer verliezen en twee keer winnen is ook gelijkspel

 

Brasschaat 5 Op bord 1 speelde Marc een korte maar hevige "London"-partij. Zijn tegenstrever zag het al snel niet meer zitten en gaf op. Ik zat nooit goed in de match, verloor een kwaliteit, probeerde nog te verdedigen maar bezweek helaas onder de druk. 1-1 dus. Ook voor Erwin was de druk te groot. Zijn Dame werd genomen: 1-2. Maar gelukkig was Johan wél goed bezig. Zijn oppermachtig Paard legde de vijandelijke stelling lam. De tegenstander zag uiteindelijk in dat verder verzet futiel was en gaf op. Brasschaak 5 - Oude God 2 eindigde zo in een gelijkspel: 2 -2.

 

Brasschaat 6 Gewonnen maar het was niet gemakkelijk

 

Brasschaat 6Even een vlotte overwinning behalen. Ja dat dachten we toch, maar zo ging het niet. Mijn partij ging anders vlot, even alle pionnen naar voor en mijn naamgenoot "Baeten" kon geen enkel stuk meer spelen. Naast mij zat Paul Jacobs, na de opening (na 15 zetten ) had Paul een gedekte vrijpion, en zijn tegenstander een meerderheid op de damevleugel, en dit met elk nog het loperpaar. Hierna volgde nog een open torenlijn, en de aanval kon beginnen. Verschillende mooie combinaties kwamen op het bord en dus ook een mooie overwinning. Op Bord 3 zat Harry, een zeer agressieve mooie stelling had Harry opgebouwd, maar door een verplichte matdekking moest Harry kwaliteit afgeven Toren voor een loper. Wat hierna volgde was eigenlijk on voorspelbaar. Opgerukte pionnen van Harry gingen van het bord, en toch in een hopeloze situatie kon onze Harry nog wat pionnen wegsnoepen van zijn tegenstander. Koning Loper + pion tegen Koning Toren was de eindstelling. Toch nog een onverwachte remise. Op Bord 4 speelde Cesar, zijn tegenstander begon met een mooie koningsaanval en Cesar kon eigenlijk allen maar verdedigen, elke zet kwam hij slechter en slechter te staan. Dus helaas verloren. En toch heeft hij ook gewonnen, want onze ploeg won met 2.5 - 1.5 en dat is ook belangrijk!

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

De wedstrijd van de gestolen punten

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

B2 in 3C

 

Brasschaat2 De motor lijkt nu wel goed aangeslagen bij B2. De zwartspelers haalden allemaal minstens remise (2/3) en de witspelers wonnen (3/3). Een riante winst tegen een tegenstander die misschien wel wat meer had verdiend, maar dat mogen ze van ons bij de andere teams gaan halen. Constantijn op bord zes had zin in een salonremise (en als de wereldtop ons trakteert op de bongcloud, wie zijn wij om dat af te keuren) en dus stond al snel een 0,5-0,5 op de bordjes. Na de opening stond bord 5 (Yves) een pion achter (dat was de prijs voor de gouden loper van zwart), en toen zwart een schijnoffer miste, ging hij ten onder op de zwarte velden. Marcel liet zijn pionnen om ter hardst lopen, en wit probeerde wel om achter die frontlinie wat verwarring te zaaien, maar Marcel hield het hoofd koel en incasseerde het punt. Toon moest dit keer wat harder werken dan de vorige speeldag, maar zijn taaie tegenstander moest tenslotte ook het hoofd buigen. Jan speelde een Tarrasch-achtige stelling tegen een damepionopening, waarbij wit gekozen had voor de fianchettering van zijn dameloper, zodat het geen echt Tarrasch was. Wit wist nogal veel van zo'n stellingen (dankzij de Karpov-Kasparov matchen waarin dat stellingstype veel voorkwam), en Jan voelde dat zijn stelling niet prettig speelde tegen iemand die weet wat te doen, dus remise. Bord 1 heb ik jammer genoeg het minst gevolgd, maar dat Stijn voor een punt zorgde als speerpunt, was natuurlijk de kers op de taart.

Als we kijken naar de stand, dan is de scheiding al gemaakt tussen de eerste zes en de laatste zes. We kunnen gerust naar boven kijken, want qua sterkte leunen we toch wel heel dicht bij de koplopers aan. Degradatie lijkt zich af te spelen tussen de drie nu laagst gerangschikte teams.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Hard gewerkt :)

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 1

 

Brasschaat1We kwamen dankzij Sjoerd van Roon op 1-0, een nuttige forfait. Onze kopman Stefan Beukema tegen de sterke Orlov, pakte snel een solide halfje, hij wilde geen risico's nemen met een voorsprong. Erwin Kalle gaf aan dat zijn tegenstander alles afruilde en er ook weinig anders dan een halfje op zat, 2-1 Ikzelf speelde een onoverzichtelijke partij, waarbij we beiden voor mijn gevoel geen contole over de stelling hadden en de engine vloog dan ook alle kanten op, uiteindelijk dacht ik even naar een remise eindspel af te wikkelen...wat in theorie waar was in de praktijk was het 2-2.

Helaas moest ik er toen vandoor, maar ik kan wel raden wat er op de overige borden gebeurd is ;-) Sam speelde een spannende partij, zijn koning stond wat op de tocht, maar meer ruimte op de dame vleugel...toen stond zwart bijna mat...en toen ff afwikkelen naar gewonnen eindspel 3-2. Robin Leenaerts stond de hele middag wat minder prettig voor mijn gevoel en ik heb het idee dat zijn tegenstander de winst gemist heeft (De1+/Db4+?!)...zoals het nu ging hield hij knap remise! 3,5-2,5 Joris stond vrij snel iets beter met zwart en was aan het duwen, zijn tegenstander verloor een pion, maar had een handenbindertje op h5...waardoor ik vermoedde dat het niet genoeg was voor de winst, helaas heeft Joris mijn ongelijk niet kunnen bewijzen, 4-3. Luuk stond het meerendeel van de partij prettig, maar miste ergens een zetje (d4)..waarna hij hard op weg moest naar een halfje, toen hij afwikkelde naar een toreneindspel was ik vrij optimistisch, toen ik thuis op internet keek bleek de waarheid anders.

4-4 toch een matchpunt voor de goeden...we hebben er al 3!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn