Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2017-2018 R8: resultaten en verslagen

 

Interclub R81234567891011

Na een wel zeer spannende week, treden onze ploegen op 11 maart in de arena. Voor heel wat teams die nog voor iets strijden tegen rechtstreekse concurrenten. Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Wederom gelijkspel voor BRA5

 

Brasschaat 5Michiel (3) werd al vroeg in de partij onder druk gezet. Hij overzag ergens een combinatie en verloor.

Constantijn (4) kreeg voor een geofferde pion een prachtige stelling. Hij won het materiaal met (veel) rente terug en maakte de partij mooi af.

Op dat moment waren de stellingen op de borden 1 (Henk Jan) en 2 (Christiaan) redelijk in evenwicht en werd in beide gevallen de vrede getekend. Opnieuw een nuttig matchpunt in de strijd om de degradatiezone te ontlopen.

 

TomTom maakt dom

 

Brasschaat 8Ik heb een Tom Tom met een eigen wil, beste toehoorders en......kent u de uitspraak TomTom maakt dom? Op mijn lange reis naar België dacht ik toch op een gegeven moment dit gaat wil erg lang duren ik zou er nu toch zo langzamerhand moeten zijn. Ik zag borden met Middelburg en Goes en zoiets dergelijks, dat is toch zeeland? ik had het wel overwogen maar het was op de heenweg niet helemaal de bedoeling. Toen werd ik een 6 km lange tunnel ingezogen en aan het eind zag ik het licht. Toch nog Nederlandse havengebieden die gingen 90 km per uur over in Gent. Toen kon het niet missen. Evergem. Op het kerkplein kwam ik mijn brand new team tegen. Volgens mij ben ik uw kapitein zei ik tegen Mathias Demarre. Oh, wie bent u dan? Even voorstellen. Xiaoyun Yao kende ik wel van gezicht. De brand nieuwe spelers deden het goed. Op suggestie van Mathias zetten wij onze fictieve speler Bart Hens op bord 1. Goed idee. Toen ging het los, de tegenstander van Mathias dacht waarschijnlijk dat het om een potje snelschaken ging de stukken vlogen nog net niet om je oren. Mijn beide team genoten kwamen beiden met een kwaliteit meer in een gewonnen eindspel. Dan nog uw kapitein die kwam in een Scandinavische kiel variant terecht. (Ik heb het ff opgezocht). Ik kon gelukkig de verleiding weerstaan om met de dame schaak te geven. Toch kon ik twee lichte stukken niet op de goede velden krijgen. U raadt het al 2-2

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Tweede zege op rij brengt ons in rustig vaarwater

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Nederlaag Brasschaat 4 tegen koploper

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Ook met 3 kan je de punten mee naar huis brengen

 

Brasschaat 9 Na het debacle van vorige ronde was de negende ploeg geen prioriteit meer en gezien de vele afzeggingen speelden we slechts met 3 in Temse. Van de oorspronkelijke ploeg bleven enkel Wim en ik over, aangevuld met jeugdspeler Alexander. We startten dus met een 1 - 0 achterstand.

En het begin zag er ook al niet goed uit. Door een tactische truc van zijn tegenstander verloor Alexander zijn dame. Maar hij liet zich niet uit het lood slaan en speelde verder. Zijn tegenstander had moeite om de zaak af te maken en plots kwam Alexander weer in het spel. Hij veroverde eerst een toren en even later zowaar de dame. Dat was voldoende voor winst en zo stond het 1 - 1.

Wim had ondertussen een mooie stelling met een latente penning op zwarts dame. Dit leidde tot kwaliteitswinst. Even later wist hij zelfs een tweede kwaliteit te winnen en werden de stukken opgeborgen. 1 - 2.

Ook ik veroverde een kwaliteit, maar moest toestaan dat mijn tegenstander een gevaarlijke vrijpion kreeg. Door op het juiste moment de kwaliteit terug te geven, kon ik afwikkelen naar een gewonnen toreneindspel en was de winst binnen. 1 - 3.

 

Flink pak rammel voor Brasschaat 7

 

Brasschaat 7 Dat het een zware dobber zou worden daar in TSM stond bij voorbaat vast. TSM was de fiere leider in onze reeks en kwam de voorbije ronden een aantal keren op met 2 1900+ spelers, aangevuld met enkele 1700+ers. Dus had ik daar een homogeen team bestaande uit Johan, mezelf, Julian en Evert tegenover gezet. Blijkbaar had TSM echter andere bedoelingen. Ze daagden op met een ploeg met op het laatste bord Dries Janssen die ook nog 1944 elo's heeft. De overige spelers waren Robert Vercammen, Jan Deweerdt en Bram Verschoren. Hun zwakste speler was nog steeds 80 punten sterker dan onze sterkste. In alle 4de afdelingen waren er slechts 4 ploegen sterker. Zelfs in de derde afdeling was de meerderheid der teams nog zwakker. Wil je als underdog in zo'n situatie een resultaat scoren, moet er gewonnen worden. Met halve puntjes schiet je niks op, als 1 van de sterkere zijn partij wint. De strategie was van het begin duidelijk. Iedereen ging er vol voor gaan, en zolang er geen beslissingen vielen zouden remises niet aangenomen worden. Het dient gezegd dat mijn teamgenoten zich voortreffelijk van hun taak kweten. Er werd geen enkele remise gescoord. laugh Johan misrekende zich ergens en kwam een stuk achter. Mijn stelling zag er optisch ok uit met het loperpaar en een betere pionstructuur, maar mijn tegenstander toonde hardhandig aan dat dit slechts een illusie was. Evert op het laatste bord was na degelijk spel in een gelijk toreneindspel gekomen. Daar tastte hij echter mis, waardoor ook hij verloor. En Julian moest uiteindelijk toch ook de vlag strijken. Een 4-0 en de tweede plek lijkt plots ver weg! Toch gaan we er de laatste ronden nog alles doen om alsnog een mogelijke promotiestek te veroveren.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 2 blijft steken in de Waalse klei

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn