Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC '14-'15: Ronde 10: Uitslagen en verslagen

  KBSB

Interclub R101234567

De voorlaatste ronde van de Interclub is tevens onze laatste thuisronde. Voor heel wat ploegen staat er nog wat op het spel. Zo moeten BRA 4 en 5 nog vechten tegen degradatie en BRA 2 kan zelfs nog promoveren.

Mag ik alle ploegkapiteins uitnodigen hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

Aan iedereen veel succes gewenst.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Met beide voetjes op de grond

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 4 doet wat het moet

 

Brasschaat 4

Na een wisselvallig seizoen was BRA 4 afgezakt tot de 11de plek en in acuut degradatiegevaar. Ook de tegenstanders waren nog niet zorgenvrij en dat liet zich in de opstellingen merken. Bij KGSRL 4 kwam Peter Adriaens het team versterken. BRA4, in een onuitgegeven opstelling met Toon, Dave, Anthony en Wim, hoopte op een rustige namiddag. Dat leek anders uit te draaien. Op bord 2 kreeg ik met zwart tegen het Engels van Viktor Van Dael geen voet aan de grond. Meer en meer stukken werden geruild en ik had al remise voorgesteld in gelijke stelling, omdat ik enkel gevaarlijke zetten voor mijn tegenstander zag. Gelukkig weigerde mijn tegenstander, en nog gelukkiger blunderde hij enkele zetten later. Hij ruilde het laatste stuk, maar verloor in het proces een pion en het eindspel was makkelijk gewonnen.

Anthony daarentegen speelde een partij uit één stuk: hij kwam dame en pion tegen toren en paard voor, ruilde de resterende stukken en zijn tegenstander Koen Deloof gaf al gauw op!

Het sein voor Midas, ik bedoel Toon, die verandert tegenwoordig alles wat hij aanraakt ook in goud, om remise aan te bieden. Gelet op de tussenstand zag Peter Adriaens genoodzaakt dit te weigeren. Maar hij creëerde gevaarlijke kansen langs de h-lijn.

Wim was zoals wel vaker in een scherpe stelling beland met kansen voor beide spelers. Ik was dan ook erg blij te vernemen dat de partij uiteindelijk remise werd, waardoor de 2 levensbelangrijke matchpunten een feit waren.

Toon, was voor de gelegenheid de alchemist die goud in lood veranderde, want na een lange strijd moest hij toch in de nederlaag berusten.

Dankzij de 2MP staan we nu 9de en heeft BRA 4 aan 1 MP voldoende in Zottegem om zich in 4de afdeling te handhaven.

 

Brasschaat 5 strijdend ten onder

 

Brasschaat 5

Zoals verwacht kwam KASK 1 opzetten met een ploeg die gemiddeld bijna 400 ELO meer had dan wij. Dat het 1 - 3 is geworden i.p.v. 0 - 4 is eerder een gelukje.

De eerste die er het bijltje bij neerlegde was Julian. Zijn tegenstander slaagde erin al zijn stukken op de koningsvesting te richten, terwijl Julian's stukken machteloos toekeken aan de andere kant van het bord. Deze aanval bleek dan ook voldoende te zijn voor de winst. 0 - 1

Hilde wist eerst goed stand te houden, maar zag een dodelijke penning over het hoofd, wat haar een stuk kostte. Dit kwam ze niet meer te boven. 0 - 2.

Ondertussen was ik er in geslaagd om een kwaliteit voor te komen door een foutje van mijn tegenstander. Even later maakte ik zelf ook een fout wat me een pion kostte. Maar langzaam slaagde ik er toch in om het initiatief naar me toe te trekken en twee pionnen terug te winnen. Toen ik dan ook nog de dames wist te ruilen was ons eerste puntje binnen. 1 - 2.

Wilfried had met zwart redelijk stand gehouden maar moest uiteindelijk toch een pion prijsgeven. En alhoewel hij moedig vocht, was het toreneindspel met een pion minder toch niet meer te houden. 1 - 3.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 1 handhaaft zich in de subtop

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

3e ploeg speelt zich definitief veilig

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

GEWONNEN

 

brasschaat7sorry voor het late verslag maar hier is de uitslag toch

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn