Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

Nic 2023-2024 R3: resultaten en verslagen

 

Interclub R3123456

Op zondag 22/10 stond de 3de ronde van de NIC ingepland. KASK hun lokaal was onbeschikbaar en kwamen bij ons spelen. Zo kregen een aantal van onze spelers het bijzondere voorrecht voor de 3de keer thuis te spelen. En volgende keer voor de 4de keer. Dat is volgens mij een unicum. Onze ploegen deden het erg goed. Hoe dat ging verneemt u hopelijk hier. Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten.

 

Het is geen drama

 

Brasschaat 1om in Mechelen te verliezen. Mechelen stelde een solide team op: jonge ervaring op de drie eerste borden, jonge talenten op de laatste drie borden. Wilfried en Robbie waren onze invallers, met Pieter die nog ziek is en Marcel die even paste.

Wilfried moest het met zwart opnemen tegen een jeugdtalent en zijn stelling zag er al redelijk snel bedenkelijk uit; wit ging er los door en algauw stond het 1-0 voor de thuisploeg. Ondertussen was Robbie bezig aan een gelijkaardige koningsaanval en kon die mooi afronden - knap en een 100% score voor Robbie in IC.

Op de andere borden ging het wat trager, maar op bord één was het een slugfest van jewelste. Beide spelers gingen voor de strot van de ander en hoewel wits koning op a4 belandde (met de dames nog op het bord), was het toch wit die een smalle weg naar winst vond en de zwarte koning het eerst te grazen nam: 2-1.

Bas speelde vorig seizoen al goed en zet dit seizoen de lijn door; na zijn remise vorige ronde, hield hij nu ook de bordjes in evenwicht. Idem dito voor Jan, die een speelster tegenover zich kreeg die goed wist wat ze deed in de opening. Maar met goed spel haalde hij zijn achterstand op de klok in, en toen het te moeilijk werd om de stelling op increment uit te spelen, ging zwart akkoord met zijn remisevoorstel. 3-2.

Ikzelf kreeg een opening tegen die ik zo ongeveer om de tien jaar op het bord krijg (en vaak van verlies, omdat het net zo'n uitzonderlijk systeem is). Ook nu liep het niet gesmeerd en toen mijn paard in het midden van het bord plots geen vluchtvelden meer had, was de ontsnapping met kwaliteitsverlies slechts uitstel van executie. Wit hield alles onder controle en zo werd het 4-2.

Geen drama, we hadden misschien wat meer verwacht, maar uiteindelijk was de nederlaag terecht.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 4 herstelt zich van zeperd vorige week

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Een sterk ploeg resultaat

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn