Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

NIC 2022-2023 Ronde 10: Resultaten en verslagen

 

Interclub R10123456

Wat vliegt de tijd toch snel. Ondertussen zijn we alweer aan de voorlaatste ronde van de NIC jaargang 2022-2023. BRA 2 was ondanks 8 punten nog lang niet zeker van het behoud. Zouden zij zich deze ronde volkomen veilig stellen? BRA 3 greep vorige ronde de laatste strohalm om alsnog het behoud te bewerkstelligen. Alleen moet dit nog bevestiging krijgen tijdens de volgende ronden. Voor de overige teams stond er helaas niet veel meer op het spel. Hoe verliep het onze ploegen. Dat leest u hopelijk hier.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Brasschaat 3 in 3C - onverhoopte winst

 

Brasschaat 3Voor één keer geen doom en gloom, maar een onverwachte winst tegen een sterke middenmotor in deze reeks. Vlot ernaartoe gereden en de vijf man present hadden er goesting in. Midden-Limburg treedt aan met quasi altijd hetzelfde stevige team, dus we wisten waar we aan toe waren.

Bord zes was meteen klaar: geen Robbie op verplaatsing, dus daar konden we de zwarte koning meteen op e5 zetten.

Bord vijf was voor Willem; hij kreeg een Morra tegen, en weerde zich flink, maar ook geweigerd heeft het beestje tanden, en wit kon éénrichtingsschaak op de mat leggen. Volgens Willem kwam hij er niet aan te pas, maar toch een virtueel punt voor onze sportieve invaller.

Bord vier was voor Constantijn, en daar was wat geduw en getrek in die partij. Het voordeel schommelde wel rond de remisegrens, maar beiden bleven strijden. In het verre middenspel kon wit de zwarte dame losweken van de bescherming van de koning, en zo werd het koning, dame en een handvol pionnen tegen koning, toren en (steeds) wat minder pionnen. De zwartspeler reageerde nogal ferm op een blaffende hond, die vanuit het café hoorbaar was, maar zelfs de hard dicht getrokken deur kon zijn lot niet meer wijzigen: 1-2.

Bord drie was voor mezelf, en hoewel het verre van correct was (wit had prima winstkansen met dame en ongelijke lopers tegen de eenzame koning), stond het rond zet 35 toch weer ongeveer gelijk. Een remisevoorstel werd geweigerd, maar ook gevolgd door geen zo'n goede torenzet. Na dameruil kreeg zwart een supersterke loper. Dat in combinatie met zijn vrijpion legde de niet-gecoördineerde witte stelling vast. Een paar dreigingen en op het einde kon de zwart vrijpion promoveren dankzij een torenoffer. 2-2.

Bord twee duurde het langst; Jan moest even wachten op zijn tegenstander, maar toen die arriveerde stond het bord meteen in brand: een Jaenisch Spanjaard maakte de partij heel taktisch. Jan hield het hoofd koel, bleef heel geconcentreerd, en stond in het middenspel zelfs even twee pionnen voor. Dat werd uiteindelijk afgeruild naar een toreneindspel met een pluspion, maar dan wel een sterke. Na lang nadenken besloot zwart dat hij genoeg gezien had: 2-3.

Ondertussen had bord één voor ons al het punt binnen gehaald. Marcel probeerde een Caro-Kann op het bord te brengen, maar wit maakte daar iets heel aparts van. Het nadeel van die opzet was wel een dame die het moeilijk had op g3; zwart haalde rustig al zijn stukken erbij en de druk werd wit tenslotte teveel. 2-4 eindstand en ... zou het dan toch nog lukken? Volgende ronde tegen Luik, dat ook nog niet veilig is; dat belooft dus een harde kamp te worden. Vooral omdat Luik in hetzelfde schuitje zit als Brasschaat: al hun ploegen zijn zeker van behoud of degradatie, behalve... jawel, het team in 3C. Bij deze dus een oproep aan onze IC-verantwoordelijke om nog één keer het onderste uit de kan te halen :-)

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 2 handhaaft zich!

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn