Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Helpende handen gevraagd voor (organisatie) Jeugdcriterium 2024

 

We hebben de vraag gekregen om in het voorjaar van 2024 een jeugschaakcriterium te organiseren.

Van een ouder hebben we ook vernomen dat het Sint Michielscollege van Brasschaat grote aantallen schaaksets heeft moeten bijkopen omdat er tot 160 (jawel 160 ! ) leerlingen tijdens de middagpauze aldaar vrij komen schaken.

Als schaakclub van diezelfde gemeente is deze golf van ongeziene schaakenthousiasme voor ons een extra motivatie en hebben we gisteren beslist om in het voorjaar 2024 een jeugdcriterium te organiseren.

Uit ervaring weten we dat we voor een jeugdcriterium meerdere lokalen ( refters vb) en speelplaats nodig hebben. Een tornooi verspreid over verschillende gebouwen vergt natuurlijk dat we die dag zelf heel wat helpende handen kunnen gebruiken. We zijn dus op zoek naar mensen die zowel willen helpen met het organiseren van dit tornooi als mensen die zich op de dag zelf ( voorjaar van 2024) kunnen vrijmaken.

Zin om hieraan mee te helpen ? Laat het Dave weten via interclub@brasschaak.be.

 

Zaterdag 24 februari 2024

 

Ter aanvulling: we zouden het jeugdcriterium willen organiseren op zaterdag 24 februari 2024 (van ±10u tot ±18u30), dit is de eerste zaterdag NA de krokusvakantie. Er worden ongeveer 200 kinderen + een aantal ouders en begeleiders verwacht.

Het soort taken waarvoor we helpende handen zoeken, betreft o.a. het openhouden van de bar, indien mogelijk met een aanbod van broodjes en soep, het klaarzetten en opruimen van borden en klokken, toezicht houden op elk van de 6 groepen (U8/U10/U12/U14/U16/U20) en bv. optreden bij onregelmatige zetten, defecte klok, twijfel over wie waar moet zitten en met welke kleur speelt enz. Ik ga ervan uit dat deze groepscoördinatoren vooraf een duidelijke briefing zullen krijgen door een arbiter en even kunnen oefenen op het juist instellen van de klokken.

Het is een gezellige drukte op zo'n criteriumtornooi en je kan er een heleboel kinderen een glimlach mee op hun gezicht toveren.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn