Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

In Memoriam

 

Dit keer geen USA, maar een overzicht van enkele Belgische (eerder voornamelijk Vlaamse) (club)spelers die ons ontvallen zijn. Misschien een raar item om het nieuwe jaar mee te beginnen, maar het is iets waar ik al langer mee zit (en al lang geleden mee begonnen ben). Gezien mijn West-Vlaamse roots, passeren voornamelijk West-Vlaamse schakers de revue, maar dit is tevens een oproep tot input om meer en minder bekende lokale schakers nog één keer in de spotlights te zetten. Bemerk, het overzicht is niet "af" (een veredelde draftversie), en hier en daar ontbreken nog de foto's (door copy-paste fouten). Daarom ook de word-versie, zodat iedereen (of elke club) ermee aan de slag kan om desgewenst "zijn versie" te maken. Het bestand is hier te vinden. Nog één iets: je moet wel het chessbase-font hebben voor de diagrammen, anders lijkt het op niet veel...

Voor de mensen die dat niet hebben: hier kan je de (in dat geval veel leesbaarder) pdf vinden.

 

Woorden schieten tekort...

 

Yves, wat een prachtwerk heb je hier afgeleverd! Een geweldige who's who van bekende en minder bekende schakers in België. Jammer dat alle spelers overleden zijn. Ik kan me voorstellen dat veel spelers het een ontzettende eer zouden vinden om naast spelers als Koltanowski, Colle en Rubinstein in een werk vermeld te staan. Dit moet een monnikenwerk geweest zijn! Ronduit schitterend!!!

 

pdf komt er nog aan

 

Bedankt voor de lovende woorden Dave. Het is inderdaad een werkje van jaren geweest. Voor de partijen heb ik veel materiaal gekregen van Marcel Van Herck en Frank Denys (die me ook het archief van de tweede Roeselaarse club heeft bezorgd, wat dan weer prima input was voor mijn boek over de geschiedenis van de Roeselaarse schaakclub). Ik post ook nog de pdf-versie, daarvoor heb je het chessbase font dan niet nodig.

 

Wat een werk !!

 

Wat een werk Yves, dat kan je nog eens een referentie noemen ! De tijd die daarin is gekropen moet enorm zijn. Proficiat !

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn