Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

NIC 2021-2022 R5: resultaten en verslagen

 

Interclub R51234567

De laatste ronde van dit interclubseizoen, was door omstandigheden gepland op 1 mei, Dag van de Arbeid.

En dat hebben onze ploegen geweten. Veel afmeldingen deze week waardoor niet alle borden ingevuld raakten. Dat maakten dat heel wat van onze ploegen serieus verzwakt waren. Konden onze ploegen hun mooie posities in de rangschikking vasthouden? U leest het hopelijk hier!

 

Een uitstekend seizoen

 

Brasschaat3Met een gelijkspel bij TSM 2 (dat in deze ontmoeting licht favoriet was) zetten we het slotakkoord achter een seizoen waar we met veel plezier op kunnen terugkijken. In tegenstelling tot heel wat andere clubs pikten we de draad na anderhalf lastige covidjaren moeiteloos weer op. Dankzij een goede start nestelde ons team zich vlak achter leider KGSRL 6 en tot onze eigen verrassing konden we de tweede plaats ook vasthouden tot het einde.

In de laatste ronde bouwden Hans en Wilfried een groot tijdvoordeel uit. Wilfried bleek ook op het bord sterker dan zijn tegenstander en scoorde de Brasschaatse overwinning van de dag. Naast hem speelde Michiel een ondernemende partij met wederzijdse kansen, waarin hij uiteindelijk aan het kortste eind trok. Zowel Angelique (eerder dynamisch) als Oliver (vooral solide) werkten met succes aan het neutraliseren van het witvoordeel van hun tegenstanders; zo werd het 2-2.

Zelf bereikte ik een prima stelling vanuit de opening, maar vervolgens zocht ik iets te vroeg naar een doorbraak. Mijn tegenstander liet geen offers toe en herstelde het evenwicht. Toch drong ik opnieuw aan, nu op de damevleugel, en dat leverde net genoeg verwarring op zodat hij twee goede kansen miste en beide koningen op de tocht kwamen te staan in een eindspel met zware stukken (DT+5 tegen DT+5).

TSM had 2,5 bordpunten nodig om zich mathematisch te redden, dus hoewel Hans' tegenstander stilaan gewonnen spel had in een eindspel van TL+4 tegen TP+3, bood hij voor alle zekerheid toch maar remise aan. Even later eindigde ook mijn partij in remise via eeuwig schaak. TSM was gered en wij haalden een verdienstelijk gelijkspel. De Gentse jeugdploeg werd met grote voorsprong kampioen in onze reeks. Terwijl wij twee keer onderuitgingen, bleven zij knap ongeslagen. We slaagden er wel als enigen in hen een matchpunt te ontfutselen en dat hadden er zelfs twee kunnen zijn.

Het deed enorm veel deugd dat we ons weer een seizoen lang samen mochten uitleven op 64 velden! Proficiat aan onze collega's uit alle teams, in het bijzonder het vierde dat bijna kampioen werd, het tweede dat ons nog klopte op bordpunten, en het eerste dat zich overtuigend staande hield in de hoogste afdeling omg Wat zeker niet mag ontbreken, is een hartelijk dankwoord aan Dave, onze voorzitter die ook dit jaar trouw alle interclubpuzzels legde up Op naar een mooie zomer!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn