Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Taaltip

 

Mogen dergelijke zaken ook op de website of is deze voorbehouden voor schaakgerelateerde materie?

Luc wees me gisteren op de correcte spelwijze van naar verluid/naar verluidt

 

Welja

 

Mijns inziens kan het onderwerp van een artikel eender wat zijn, zolang het voor de gemiddelde schaker interessant is, vriendelijk blijft en niet tot controverse leidt; sommige onderwerpen zijn überhaupt te mijden, zoals politiek en religie, want dat ontaardt so-wie-so.

Er staat trouwens iets van dergelijke strekking onder het menu "Help/Netiquette": Deze website gaat in de eerste plaats over schaken; andere onderwerpen kunnen terloops ook aan bod komen mits ze meerdere clubleden zouden kunnen interessseren en niet tegen de basisgedachten van de club indruisen. Maar er zijn diverse onderwerpen die we echt wel willen mijden, zoals politiek, religie, en eigenlijk alles wat controversieel is of dreigt te worden."

Ik zou erg twijfelen aan de wenselijkheid van bvb. een kookrubriek of een moppenrubriek (te ver van onze core business); anderzijds zou ik geen bezwaar hebben tegen een taalrubriek. Misschien moet iemand eens een stukje plegen over een overdreven gebruik aan vreemde woorden in het Nederlands ?

FYI: Ik wring mij de laatste weken in allerlei bochten om toch maar consequent "bestand" en "map" te zeggen en schrijven, waar ik "file" en "folder" bedoel... smile

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn