Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Herman Ottevaere (1935-2022) overleden

 

Misschien is de naam van Herman in het Antwerpse niet zo bekend (en zeker niet bij de jongere generatie), maar in West-Vlaanderen was hij een van de grote namen tussen 1955 en 2005. Hij speelde in Kortrijk en Roeselare, maar was ook actief als cr-speler, en had bestuursfuncties bij Kortrijk en de West-Vlaamse liga. Hij was op een bepaald ogenblik een van de meest actieve spelers van Belgie, en zijn teller blijft nu voor altijd staan op 2583 partijen. Eeuwige roem verdiende hij met zijn cr-partij tegen Karel Falleyn, die in de informator 13 tot een van de tien beste partijen werd bekroond. Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

 

Re:

 

Ik ken de man niet, maar wat ik wel weet is dat de wereld een klein beetje slechter wordt telkens een schaker voor altijd met schaken moet stoppen !

 

RIP Koen Van Vlaenderen (1960-2022)

 

Overlijdens komen vaak per drie. Ik hoor van Helmut Froeyman dat Koen Van Vlaenderen ook is overleden. Amper 62 jaar oud - ik kende hem enkel van naam, maar ik vermoed dat zijn naam hier wel meer bekend is dan die van Herman.

 

Mijn eerste schaakmaatje

 

Ja dat is even slikken. Ik kende Koen al meer dan 40 jaar en we hebben talloze partijtjes gespeeld. Koen was naast een erg creatief schaker ook een passioneel schilder. Met Koen nog gaan kamperen in Veurne voor het Belgisch kampioenschap, samen met Marc Schepers, Leo Boey en Hans Klomp. Van Hans weet ik het niet, maar de anderen zijn er niet meer. Ik voel me plots (eventjes toch) oud.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn