Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Ludo De Weerd overleden

 

Mijn vader en oud-lid is vorige week overleden op 91 jarige leeftijd overleden. Vele zullen hem nog herinneren als iemand die steeds met veel passie schaakte. Hij verloor liever een spectaculaire partij dan een saaie te winnen. Dat laatste gebeurde dan ook bijzonder weinig. De laatste jaren was de passie verdwenen en het spel saai. Hij verloor - maar het was niet de schuld van het schaken...

 

Innige deelneming

 

Mijn hart bloedt telkens wanneer een schaker voor altijd met schaken moet stoppen.

Innige deelneming met het overlijden van je vader.

 

Gecondoleerd

 

Oprechte deelneming met je verlies.

 

Innige deelneming

 

Innige deelneming met het verlies van Uw vader, was een zeer goede speler, elo + 2000, veel sterkte toegewenst

 

Gecondoleerd Jan

 

Ludo zal me altijd bijblijven als een schaker die steeds voluit ging en menig positioneel speler uit balans kon brengen.

 

Oprechte deelneming

 

Jan, ik heb pas nu het overlijdensbericht gelezen van uw vader. Vandaar dat ik je daarstraks nog niet had gecondoleerd, wat ik bij deze doe. Ik heb tegen Ludo twee partijen gespeeld waarin ik telkens merkelijk beter stond maar toch verloor ik alsnog beide partijen. Het was dus eerder een taaie dan een saaie speler. Veel sterkte in deze moeilijke periode.

 

Innige deelneming Jan

 

Aangenaam man, je pa, zowel naast als op het bord!

 

Deelneming

 

Jan, ik zie dit nu ook pas. Sterkte in deze moeilijke dagen, en ik wens je veel aangename herinneringen toe aan je vader.

 

Ludo nam me te grazen met zijn paarden

 

Jan, mijn oprechte deelneming bij het overlijden van uw vader, Ludo. Ik herinner me nog dat hij me enkele jaren geleden - mogelijks het laatste jaar dat hij actief was in de club - te grazen nam met zijn 2 paarden, die ongrijpbaar waren en waarmee hij de ene na de andere vork kon geven. Ik was er dus snel aan voor de moeite, ik had hem duidelijk onderschat, en ik zag dat hij ervan genoot. Deze mooie herinnering wou ik nog even delen.

 

Deelneming

 

Innige deelneming bij het heengaan van je vader, Jan. Ik herinner me hem als een innemende persoonlijkheid die me soms al met pretoogjes opwachtte aan het bord. Ik hoop dat je je kan optrekken aan de mooie herinneringen samen met hem.

 

Innige deelneming

 

Mijn oprechte deelneming met het heengaan van je vader, Jan. Ik herinner me Ludo als een schaakspeler die zelfs op erg hoge leeftijd tactisch nog bijzonder scherp uit de hoek kon komen. Iemand die steeds bijzonder veel plezier uit zijn partijen haalde. Jan heeft me gevraagd om hier de rouwkaart te posten.

LDW.jpg
 Ludo De Weerd

 

Innige deelneming

 

Was een toffe pee, ik herinner nog steeds zijn lach. Sterkte voor de familie.

 

Mijn innige deelneming aan de ganse familie !

 

Zal hem altijd herinneren als een goedlachse, toffe en vriendelijke man. Tot op late leeftijd was hij ook een geduchte tegenstrever in het schaken. Ik ga hem missen !

 

Mijn oprechte deelneming

 

Ik herinner me een belangrijke partij tegen Ludo enkele jaren geleden (waarschijnlijk zijn laatste jaar op de club) waarbij ik kansen had te promoveren. Ik stond gewonnen maar met zijn ervaring en kennis wist hij mij alsnog te laten blunderen en ik verloor. Een pijnlijke nederlaag maar ook zeker verdiend. Ik had veel respect voor Ludo en was het niet voor zijn gezondheid had ik nog veel van hem kunnen leren. Zal zeker gemist worden.

 

?

 

innige deelneming Jan, het was een plezier om je vader zo enthousiast al schakend bezig te zien en vooral ook om hem te horen vertellen over ze schippersavonturen en hoe hij genoot van al die dingen

 

innige deelneming

 

Altijd met een blij gezicht achter het bord geweten. Innige deelneming

 

Deelneming

 

Mijn innige deelneming Jan, altijd veel respect gehad voor je vader .

 

Innige deelneming Jan en sterkte voor de familie

 

Voor mij blijft je papa in mijn herinnering als een man recht door zee, met een goed gevoel voor humor die hoofdzaken van bijzaken kon onderscheiden en de dingen ook relativeren. Hij wist zoals anderen al gezegd hebben regelmatig verrassend uit de hoek te komen op het schaakbord, en ging inderdaad liever strijdend ten onder dan langdradig voort te breien... Een aimabel man en voorbeeld voor vele schakers. Veel sterkte toegewenst.

 

?

 

Bedankt voor alle steun en mooie reacties.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn