Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

ZT 2020 R7: Resultaten en verslagen

 

ZT R7123

Beste ploegkapiteins, mag ik jullie verzoeken hier een verslagje van jullie ontmoeting te posten?

Alvast bedankt!

 

4-0 verloren, maar niet zonder strijd

 

Brasschaat 2 Op bord 1 was er een ELO verschil van +/- 650. Carlos speelde tegen Sim Maerevoet - 2366 Elo en moest als eerste zich gewonnen geven. Ikzelf kreeg De Rop (Elo 2098) tegen en kwam in het verre middenspel beduidend beter te staan, maar een geïsoleerde centrumpion was niet te houden in het toren + paard eindspel en dat was voldoende voor verlies. Ibrahim maakte een openingsfout in een geweigerd damesgambiet en moestde ganse partij achtervolgen. Zijn tegenstander (Elo 1982) maakte het keurig af. Leo tenslotte kon vlot mee tot het verre middenspel, maar moest dan een stuk geven voor 2 pionnen, wat uiteindelijk verlies betekende tegen een +1900 speler. Deze tegenstander hoort beter thuis in reeks 1. Vorige keer keer speelde zelfs Belgisch kampioen Daniel Dharda op bord één met 2440 Elo.

 

Verloren,maar een interessant partijtje !

 

Mijn tegenstander Bart Slachmuylders (elo 1917) was inderdaad een paar maatjes té sterk ! Toch speelden we meer dan 4 uur schaak met mooie kansen in een ingewikkeld middenspel.( B83 Siciliaans-Scheveningen) Later in de partij diende ik een stuk voor 2 pionnen te geven na een foute berekening. Tja... 350 punten méér.... Het moet ergens zitten ,hé. Maar heb veel bijgeleerd .

 

Zwakke Afdeling

 

Brasschaat 1Het eerste bord van Deurne had minder dan 1900 Elo en dat is zowat hun standaardploeg dit seizoen. Ik herinner me jaren terug dat het laatste bord meer dan 2100 elo had. Zou Deurne een hapje worden? Ikzelf miste een tussenzet waardoor mijn tegenstander een duurzaam voordeel had. Ik zag vele winstvarianten voor mijn tegenstander. Doch telkenmaal veraste hij me met een andere zet. Het gevolg was dat ik na 20 zetten nog 5 minuten op de klok had. In constante tijdnood wist ik de partij toch remise te houden. Marcel verloor – vermoedelijk iets teveel risico genomen. Dave stond goed, overzag een toren offer op g2 dat hij moest (en gelukkig ook kon) weigeren wegens een paardvork op koning en dame. Het vervolg speelde hij echter uitstekend en won. Geert speelde zijn tegenstander van het bord. Gert stond verloren maar kreeg nog remise in de voeten geworpen. Dirk kwam slecht uit te de opening en ging tenonder in een eindspel met 2 torens tegen een dame. En zo behoudt het sterk verzwakte Deurne kans om in eerste te blijven, want alle ploegen in eerste komen veel zwakker op dit seizoen. Zou het veredelde rapid tempo daar voor iets tussen zitten?! In tweede afdeling hebben ze er blijkbaar geen last van...

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Geklopt op de counter

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Veredeld rapid tempo

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

onverhoopte zege tegen een op papier sterkere ploeg

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn