Artikel

Dit artikel verschijnt in de jeugd blog en op de home page.

 

 

Jasper op WK in Durban

 

Van 19 tot en met 30 september wordt in de Zuid-Afrikaanse havenstad Durban gestreden om het WK voor de jeugd. Vijf Belgische jeugdkampioenen zijn dit avontuur aangegaan. Jasper is één van hen.

Intussen zijn er 4 ronden gespeeld en kunnen we stellen dat Jasper met een score van 3 op 4 mooi op schema ligt. Vooral zijn overwinning vandaag tegen een CM uit Slowakije (2183) smaakt naar meer.

Morgen wordt een loodzware dag. Niet alleen vanwege de dubbele speelronde. Maar ook omdat in ronde 5 een ex-wereldkampioen op het menu staat! Jasper mag proberen met de zwarte stukken overeind te blijven tegen de Chinese FM Yi Zhu (2231). Die werd in 2011 wereldkampioen bij de 10-jarigen.

De belevenissen van de Belgische delegatie zijn te volgen op een blog: http://www.bloggen.be/wk2014zuidafrika/ En ook op de site van de schaakliga Antwerpen verschijnen regelmatig berichtjes: http://www.schaakliga-antwerpen.info/

 

Volhouden!

 

Knap resultaat Jasper. Enkel verloren tegen 2200+ spelers, maar ook al gewonnen van iemand van 2183. Doe zo voort!

 

Veel succes !

 

Geniet van de ervaring, de omgeving en van de partijen. De club staat achter je.

 

Morgen op een live bord!

 

Zaterdag is de negende ronde. Jasper mag dan spelen op bord 10. Met zwart tegen Barathakoti Harsha (2296) uit India. Pittig! De partij is vanaf 16 uur live te volgen op de WK website: http://www.2014wycc.co.za/open-14.html

 

Jammer

 

Ik had op een half mirakel gehoopt, maar toen het Catalaans op het bord verscheen met een klepper achter de witte stukken, dan weet je het al: wit zal zonder risico op winst kunnen spelen.

 

Heel mooi toernooi!

 

En zoveel ervaring erbij! Jammer dat hij er niet bij is morgen in de IC.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn