Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

Zilveren Toren ronde 3

 

ZT R3123BYEBYEBedenkelijk.

De tweede ploeg komt vanavond al in actie. Hopelijk brengen ze het er goed vanaf tegen Oude God 1.

 

ZT uitslagen

 

Beste,

Heeft er iemand een idee wat er scheelt met de website van de ZT? Zitten die bij guinius ofzo.

Ik heb uitslagen doorgegeven woensdag al. Maar er verschijnt niks op de website. Van andere ploegen ook nog geen uitslagen gezien.... tot zondag.

 

Kapitein gooit punten weg

 

Brasschaat 3 Gisteren kregen we Schoten 1 op bezoek: op de 2 hoogste borden waren de eloverschillen groot, respectievelijk 407 en 318 punten. De laagste borden waren quasi evenwaardig, gelijkspel voor het team was dus haalbaar.

Bart was het eerste slachtoffer, hij verloor van Kris Tielens. Jaak speelde remise tegen Wouter Logghe, en wat later moest Willem de duimen leggen tegen Fernand De Combes. Zelf ben ik tot 1u bezig geweest en heb dus niets kunnen zien van andere partijen, of enige commentaar kunnen vragen. Degenen die wensen kunnen hier alsnog die aanvulling posten.

Zelf mocht ik het opnemen tegen Luc De wachter, een doenbare tegenstander die ik op het 4de bord had verwacht. Totnogtoe was hun 3de bord sterker: Gert Adams of Bob Van Lil. Rond de 20ste zet kwam ik op voordeel: ik won een kwaliteit maar kreeg daardoor een zwakke pion op e3. Op verschillende momenten gaf ik (soms veel) voordeel prijs door overschatting van bepaalde dreigingen. Op de 38ste zet sla ik te vroeg een pion, waardoor een gevaarlijke complexe situatie ontstaat. De volgende 20 zetten is de foutenlast aan beide kanten hoog, zowel in het missen van winstkansen als in het geven van tegenkansen. Zo heeft Luc enkele zetten gewonnen gestaan maar ging echter opnieuw in de fout en ik won nog een stuk, we hadden allebei nog amper 5 minuten op de klok. Blijkbaar had ik verderop meermaals in een vijftal zetten mat kunnen zetten. Net voor mijn vlag viel had ik met de juiste schaakzet(ten) ook nog zijn dame kunnen vangen.

Blijkbaar heeft hij in een sportief gebaar 3x remise aangeboden, wat ik door mijn oorstopje niet gehoord heb. Dom dom dom en dommer: waarom deed ik zelf geen remiseaanbod? Omdat ik hem bijna had wellicht, maar toch…

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Net niet

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

?

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn