Artikel

Dit artikel verschijnt in de partijen-blog en op de home page.

 

 

Mher in Delft, Magnificus in Londen

 

Terwijl in Londen naarstig geschoven wordt, ben ik even naar Delft gesurft, waar ik volgende partij interessant vond. Zwart offert een stuk, en maakt het Mher redelijk lastig. Helaas lijkt hij hier en daar de betere zet te missen, zodat zijn lef en inspanning niet beloond worden.

 

download PGN Mher Hovhanisian, 2494 - Gert Legemaat, 2214 (31-mrt-2013) 1-0


 

Terloops: hoeveel Belgische schaakclubs hebben al een eigen pagina op Wikipedia?

toegevoegd 21:55 Magnus de Verschrikkelijke heeft het weer gedaan; in een eindspel LP6-LP6 waarbij hij de slechte loper had (en dat menig computerprogramma op nul beoordeelde), wist hij eerst de verzwakking a3-a4 uit te lokken, om later die pion te winnen, wat hem een vrijpion opleverde, daarna een stuk, en uiteindelijk de winst. Hij staat terug gelijk met Kramnik (maar wel voor in scheidingspunten), het bloedstollende slot is voor morgen om 15 uur.

 

download PGN Teimour Radjabov, 2793 - Magnus Carlsen, 2872 (31-mrt-2013) 0-1


 

wiki & Londen

 

Wiki

>> Terloops: hoeveel Belgische schaakclubs hebben al een eigen pagina op Wikipedia?

7(?)

Wie voelt zich geroepen om een artikel over onze club te schrijven? Ook ons Open van Brasschaat zou eventueel een artikel kunnen krijgen.

Magnus

>> Hij staat terug gelijk met Kramnik (maar wel voor in scheidingspunten).

  • De eerste tie-break is het onderlinge resultaat. Beide onderlinge partijen waren remise dus dat zorgt niet voor afscheiding.
  • De tweede tie-break is meeste overwinningen, door sommigen consequent meeste nederlagen genoemd. Misschien het het beste om van minste remises te spreken. Hier heeft Carlsen het voordeel.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn