Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Clubkampioenschap 2013 - 2014 afgewerkt

 

Vrijdag werd de laatste partij van het clubkampioenschap 2013 - 2014 gespeeld.

In deze laatste partij van de D-reeks versloeg Sebastiaan Alain waardoor Seb in extremis over Walter V D wipt en zo eindwinnaar in de D-reeks wordt. Seb doet hierdoor een goede zaak want het tornooireglement schrijft voor dat een reekswinnaar, indien hij dat wil, volgend seizoen kan ingedeeld worden als nieuwe speler. Voor Sebastiaan, met een elorating van 1663, betekent dit dat hij de C-reeks kan overslaan en dus volgend seizoen, onder voorbehoud, in de B-reeks mag starten. ( onder voorbehoud, want bij de indeling van nieuwe spelers heeft de hoogste elo voorrang, en de B-reeks kan nooit méér dan 12 deelnemers tellen )

In de C-reeks werd op 4 juli beslist wie eindwinnaar werd. Thomas, die toen nog kans maakte, verloor van Anthony en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Anthony is eindwinnaar en kan, wegens zijn elorating van 1820 elo, net zoals Sebastiaan om superpromotie vragen. Als er zich geen twee nog sterkere nieuwe spelers aanbieden dan kan Anthony volgend seizoen in de A-reeks starten.

Helemaal volgens de verwachtingen heeft Wilfried in de B-reeks het eerste ticket naar de A-reeks in de wacht gesleept. Na één jaar site seeing in de B-reeks zien we hem in september terug in de A-reeks, samen met Bart die wél heeft moeten knokken om de tweede plaats te bemachtigen.

Ook in de A-reeks werd er niet voor een verrassing gezorgd. Zelfs met een partij minder kroont Stijn zich opnieuw tot clubkampioen. En de tweede plaats wordt op overtuigende wijze door Toon bezet.

De voorlopige reeksindeling voor volgend seizoen vind je via onderstaande link www.brasschaak.be/clubkamp1.php?year=2014.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn