Artikel

Dit artikel verschijnt in de jeugd blog en op de home page.

 

 

Succesvol Liga jeugdkampioenschap!

  Jeugd 1V

Op 9 en 10 november werd in de Technische Scholen in Mechelen het Liga jeugdkampioenschap gespeeld. Ongeveer 70 deelnemers streden in 6 categorieën om de provinciale titel. En om startbewijzen voor het Vlaams Jeugdkampioenschap 2014.

Onze club was ruim vertegenwoordigd, onder de deelnemers liefst 11 Brasschakers!

In de reeks -16 eindigden Maxim Slagter en Thomas Demarré op een gedeelde eerste plaats. Twee blitzpartijen moesten de beslissing brengen. Publiek mocht hier helaas niet bij aanwezig zijn. Als we de arbiter mogen geloven won Maxim deze barrage met 2,5-1,5 en werd zodoende kampioen. Thomas dus zilver met een gouden randje.

Chris Beukema verdiende met een vijfde plaats ook een ticket voor het Vlaams.

Dat lukte Joran Raats net niet, maar hij was toch tevreden met zijn 3 winstpartijen.

Ook in de reeks -12 was succes te melden.

Michiel Vande Ginste haalde een knappe 6 op 7 en werd tweede. Marie Mitran eindigde met een puntje minder op de derde plaats. En passant verdiende ze daarmee ook de titel bij de meisjes! De zevende plaats van Aaron Goos was ook voldoende voor plaatsing voor het Vlaams.

In de reeks -10 vielen we ook in de prijzen.

Anthony Mitran veroverde overtuigend de titel met 6,5 op 7. Constantijn Beukema scoorde 5 punten en dat was goed voor brons. Joppe Raats pakte ook een startbewijs mee, hij werd vijfde.

Ook in de jongste reeks -8 konden we juichen.

Simon Vande Ginste versloeg zijn directe concurrent en pakte hier de titel.

Met 4 kampioenen, nog enkele podiumplaatsen en 10 startbewijzen voor het Vlaams Jeugdkampioenschap kunnen we toch wel spreken van een zeer succesvol schaakweekend.

Proficiat allemaal!

 

Dikke proficiat!

 

Een heel rijke oogst, als je het mij vraagt. Helaas kon ik er niet bij zijn en bijgevolg kon ook Viktor niet deelnemen. Benieuwd of hij zich ook al had kunnen plaatsen, sinds hij bij mij al een aantal lesjes heeft gevolgd.

 

Knap

 

Dat is inderdaad een prima resultaat, allemaal een dikke proficiat! up

 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

 

En die toekomst ziet er bijzonder rooskleurig uit voor SK Brasschaat. Een dikke proficiat aan alle kampioenen, maar ook aan de andere deelnemers die een puike prestatie neerzetten

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn