Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

ZT ronde 8

 

ZT ronde 812345Bedenkelijk.

Deze week werken we de achtste ronde van de Zilveren Toren af. De verslagen kunnen hieronder geplaatst worden.

 

Waarschuwing: geen hangslot

 

Opgelet, de spelregels van de blogs zijn een beetje gewijzigd: vroeger besliste de auteur van een artikel of zijn bericht én alle latere reacties erop zichtbaar zouden zijn voor allen (zonder aanmelden) of enkel voor clubleden (na aanmelden).

Die mogelijkheid bestaat nog steeds (en is van toepassing op alle eerdere berichten), maar nu kan wie een reactie schrijft de zichtbaarheid daarvan ook beperken. Bovenstaand artikel van Toon, en mijn reactie hier, staan beide publiek. Op elk ervan kan u reageren, naar uw keuze zichtbaar voor allen of enkel voor clubleden (Vroeger zou alles meteen een hangslot gekregen hebben).

De bedoeling is meer publiek materiaal te verzamelen; de suggestie is enkel een hangslotje toe te passen op hetgeen u echt binnen de club wil houden. Eén mogelijkheid is dat de kapiteins twee reacties plaatsen, een publieke met algemene commentaar, en een club-only reactie met partijmateriaal. Ik heb dit al even voorgedaan met deze en de volgende reactie...

Eventuele reacties op dit bericht staan automatisch publiek, maar kunnen door hun auteurs verborgen worden. U kan het effect best evalueren door even af te melden en te kijken hoe het er dan uitziet.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Dit zit achter slot

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Pijnlijke pandoering

 

Brasschaat 1

Gisterenavond toog de eerste ploeg naar Oude God. Die staan laatste in de tussenstand maar konden voor de eerste maal dit seizoen een sterke ploeg opstellen. Het gevolg was dat Oude God op alle borden favoriet was.

Het werd snel duidelijk dat het een moeilijke avond voor ons ging worden. Dave verloor al snel twee pionnen. In de tijdnoodfase wist hij zijn tegenstander nog wel van een kwaliteit te beroven maar de vrijpionnen bleken ruim voldoende voor de winst.

Marc verkeek zich in het middenspel op een dubbele aanval. Toen ik voor de eerste maal bij Wilfried ging kijken zag ik net hoe Wilfrieds tegenstander met een loperoffer de stelling openblies.

Ook bij mij ging het snel bergaf. Ik verloor een pion maar had aanvankelijk nog wel compensatie. Mijn tegenstander wist zich met enkele nauwkeurige zetten te bevrijden. Toen hij ook nog het initiatief overnam was het snel afgelopen. Zo kwamen dus vrij snel 4-0 achter.

Pol verging het aanvankelijk merkelijk beter. Hij wist een goed middenspel om te zetten in een voordelig eindspel. Daarna liep het echter mis. Ik denk dat Pol de verkeerde stukken ruilde en langzaamaan nam de tegenstander het initiatief over in een toreneindspel.

Als laatste was Nils bezig. Die had zich onder druk van Wit moeten opstellen op de laatste drie rijen. Het zag er goed uit voor Wit maar is was geen concreet plan om vorderingen te maken. In de tijdnoodfase was Nils veel handiger en hij kon zich niet alleen volledig bevrijden, hij kwam zelfs even een pion voor. Winst leek er echter niet in te zetten en hier werd tot remise besloten.

Zo verliezen we voor de tweede maal op rij en belanden we in de onderste regionen van het klassement.

 

Doel bereikt

 

Brasschaat 2 Burcht 1, die de eerste plaats niet meer kan ontlopen, heeft ons ontvangen met een ietwat verzwakte ploeg: Emauel Nieto was niet aanwezig, maar jeugdig talent Ulvi Sadikhov wel. We gingen met de bedoeling om een zestal punten te rapen, en dat is exact wat we gedaan hebben. Wim werd verpletterd door Ulvi; Jan hield zeer lang stand tegen Peter Verbeeren maar ten langen leste was het eindspel TP2-LL6 echt niet te houden; Luc had in een complexe stelling tegen Jan van der Stricht een combinatie aangeboden die hem wel een stuk tegen twee pionnen ging kosten maar nogal wat venijn bevatte, maar zijn tegenstander nam wel het stuk maar niet het venijn; en zo rustte alle hoop op ons vierde bord, waar Ludo alweer voor de redding zorgde door eerst een stuk en later de partij te winnen van Mattias Van Dosselaer.

Dus 6-10, en dit betekent dat we nog altijd tweede staan, vermoedelijk met drie à vier bordpunten voorsprong op een drietal directe belagers, die misschien ook wel graag zouden promoveren. De slotronde belooft nog spannend te worden.

toegevoegd za 13u00

Alle resultaten zijn nu bekend, we staan tweede, kunnen niet meer degraderen, eindigen zeker voor Brasschaat 3, en hebben redelijke kansen op promotie. De concurrenten zijn Mechelen en Oude-God en in minieme mate ook Schilde.

  • We worden tweede op eigen kracht door te winnen van Oude-God;
  • we kunnen ook promoveren als we minstens 6-10 halen tegen SKOG maar dan moeten andere uitslagen ook enigszins meevallen, in de eerste plaats is een goed resultaat van Brasschaat3 tegen Mechelen niet enkel voor hen maar ook voor ons wenselijk. Tenslotte hopen we dat Borgerhout Schilde geen maximumscore gunt.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 4 - Mechelen 6 : 3 - 1

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn