Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

ZT 2020 R3: resultaten en verslagen

 

ZT R3123

De eerste ronde was abominabel. De tweede al heel wat beter. Hoe zouden de resultaten tijdens ronde 3 uitvallen? U komt het hier te weten.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

Ik wens iedereen veel succes toe!

 

Verzwakte ploeg haalt mooie overwinning

 

Brasschaat 1Naast Marcel ontbrak ook Toon deze ronde. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Nadat ik vrij snel remise overeenkwam, zag ik Dirk en Leo de volle buit binnenhalen. Dirk kon de dame van de tegenstander vangen en Leo overspeelde zijn tegenstander — 100% voor onze 2 invallers. Op de overige borden werd nog volop strijd geleverd. Geert stond lang gelijk maar speelde het eindspel te passief en werd tenslotte overrompeld. Carlos stond slecht in het middenspel, vocht nog lang door met remisekansen. Hij moest ten slotte zijn koning omleggen. Gert stond lang iets minder. In het eindspel maakte zijn tegenstander een strategisch foutje in beginnende tijdnood. Gert's glimlach werd met elke verdere zet breder tot de tegenstander opgaf. Het lijkt erop dat in eerste afdeling alle ploegen zwakker voor de dag komen. Met uitzondering van Beveren dan, wat we in de eerste ronde sterk ondervonden.

 

Rode lantaarn doorgegeven

 

Met een gemiddeld elo-verschil van bijna 300 punten, stonden wij met Brasschaat 3 voor een loodzware opdracht. Peter op bord 1 'mocht' Willy Verleye partij geven, wat al snel een onmogelijke missie bleek. Ik op bord 2 deed het niet veel beter, het duurde alleen wat langer door te blijven tegenspartelen tegen beter weten in. Het klasseverschil was overduidelijk. Leo op bord 3 beleefde een natte schaakdroom in geschenkverpakking : hij mocht een paardenvork geven op koning en dame. De partij duurde geen uur. Jan op bord 4 kreeg meer weerwerk, maar kon uiteindelijk zijn opponent toch tot opgave dwingen. Zo behaalden wij dus een onverhoopt gelijkspel als eindresultaat. Volgende speeldag : thuis tegen Geel, die de rode lantaarn van Brasschaat 3 heeft overgenomen. Brasschaat 3

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn