Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2019-2020: R4: Resultaten en verslagen

 

Interclub R41234567

Na een onderbreking van enkele weken spelen we vandaag de 4de ronde van de NIC.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting neer te schrijven?

Ik wens iedereen alvast veel succes toe!

 

Al strijdend kopje onder

 

Brasschaat2 Met 2 nieuwkomers in de ploeg, Carlos en Hilde, wisten we dat ons een moeilijke taak wachtte tegen de meer dan degelijke bezoekers uit Brussel (Pantin 1). We speelden complexloos in de hoop voor één of meer verrassingen te zorgen. Toen Hilde zich na een tweetal uur als eerste gewonnen moest geven (naar eigen zeggen lukte het gisteren niet om voluit haar kansen te verdedigen) leek er nog wel iets mogelijk dankzij onze witspelers: Carlos had het loperpaar veroverd en stond beter, terwijl ook Oliver een scherpe maar kansrijke stelling bij elkaar had gespeeld. Erwin ging de Najdorf te lijf met h3 en g4, ontwikkelde een licht initiatief en kreeg als beloning een remisebod van Thierry Titheca.

Na wat overleg en een tiental minuten nadenken besloot Erwin voor het volle punt te gaan. Dat deed ook Oliver, die geheel in de geest van de stelling zwarts centrumpionnen opsmulde en zich vervolgens schrap zette om een koningsaanval te weerstaan. Dat leek eerst te gaan lukken, maar toen ging er iets mis en verloor Oliver zowel de kwaliteit als zijn greep op de stelling. Helaas moest ook Erwin een kwaliteit en wat later de partij prijsgeven.

Intussen waren Rob en ik in zwaar weer terechtgekomen. Rob had lang geprobeerd wits centrum te ondermijnen, maar toen dat centrum uiteindelijk werd opgelost, had hij alle pionnen op zijn koningsvleugel ver opgespeeld, waardoor de tegenstander zijn koning langs opzij en langs achter beslissend onder vuur kon nemen. Zelf liet ik vanuit een gesloten Spaanse opening een koningsaanval toe in ruil voor een pionnenmeerderheid op de koningsvleugel. Nadat de witspeler de ruil van zijn paard tegen mijn koningsloper forceerde, miste hij de kans om mij vast te zetten met zijn zwartveldige loper. Ik won een pion, maar bleef kwetsbaar op de zwarte velden. Daarom probeerde ik tevergeefs mijn stukken gecoördineerd te krijgen en de stelling gesloten te houden, in plaats van mijn paard te laten ruilen op een sterk veld en zo een verre vrijpion te creëren. Een dure foute inschatting, zo zou blijken.

Het was wel fijn dat de bezoekers uit Pantin, die ons nog kenden van de ontmoeting vorig seizoen in Brussel, lang en levendig bleven analyseren en napraten. Ze nodigden ons zelfs uit op hun clubavonden aan het Flageyplein! Pas kort voordat zij vertrokken, redde Carlos gelukkig de Brasschaatse eer. Hij wist zijn loperpaar niet te verzilveren, maar was ook nooit in de problemen gekomen.

Als afsluiter dan maar de slogan van mijn favoriete (West-Vlaamse) voetbalclub: bluvn goan! (en volgende keer beter wink)

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Gestreden, verloren maar wijzer geworden

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn