Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2017-2018 R11: Resultaten en verslagen

 

Interclub R111234567891011Bedenkelijk.

Met deze laatste interclubronde zit het seizoen 2017-2018 er volledig op. Wordt BRA 6 kampioen? Kunnen er nog teams als 2de uit 5de afdeling promoveren? U verneemt het hier!

Mag ik alle ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

BRA 7 wint, maar is dat voldoende?

 

Brasschaat 7 De tactiek voor vandaag was simpel: winnen en liefst zo zwaar mogelijk. Julian,Pol en Tristan hadden goed opgelet. Na amper 1,5 uur spelen won Tristan vlot 1-0. Ook Julian bleef niet achter: zelfs zonder een stuk te offeren brak zwart de witte koningstelling open. De tegenstander kon niks meer verzinnen en gaf dan maar op. Op dat moment stond Pol, mijns inziens, grandioos. Met een dame op de open h-lijn pende hij een stuk op de konng. Maar ook de andere stukken (loper, paard, toren,...) keken allemaal verlekkerd naar de konngsstelling. Dat leek ook een kwestie van tijd.

Alleen Dave was het kneusje. Nadat hij zich verkeek in de opening, moest hij het loperpaar en de structuur geven. Balen! Toen hij een kans zag om herhaling van zetten te spelen, was de keuze snel gemaakt!

Maar dan sloeg het noodlot toe: Pol verzuimde de aanval door te zetten en zijn jeugdige tegenstander kon zich hergroeperen. Na een paardvork konden de stukken helaas in de doos.

Als Leuven 4 met 4-0 wint vandaag komen ze gelijk met ons. Omdat we niet bij de 2 beste tweeden horen, bepaalt het onderlinge resultaat dan de stand. Dit valt echter in ons nadeel uit. Duimen dus dat Leuven nog iets laat liggen tegen Wetteren.

Update: Leuven won met 3-1 van Wetteren, zodat Brasschaat 7 de 5de tweede wordt. Hopelijk voldoende voor promotie, maar dat weten we pas in augustus!

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Bras 3 speelt laatste ronde gelijk

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 4 sluit seizoen af met overwinning

 

Brasschaat4In de elfde ronde van de Interclubcompetitie heeft Brasschaat 4 gewonnen van Dendermonde 1 met 2,5-1,5. Voor beide teams stond er niet veel op spel; de bezoekers kwamen hierdoor in vergelijking met voorgaande rondes minder sterk opdagen. Brasschaat 4 in deze wedstrijd met Melvin, René , André en Marjolein. De openingen op bord 1 en bord 2 ging gelijk op en op bord 3 en bord 4 kwamen Andre en Marjolein beiden goed uit de opening met betere stelling. De score in de wedstrijd werd geopend op bord 3. Zoals vermeld wist André met de witte stukken voordeel te behalen in de opening (Aangenomen Damegambiet). In het vroege middenspel verdween dit voordeel door minder nauwkeurige zetten en na dameruil (op de 14e zet) een gelijkwaardige stelling. Pakweg tien zetten hierna wist wit wederom het initiatief te nemen en met de zwarte koning in onveilige positie (e8 en d8) werd het pleit in deze partij definitief beslecht (1-0). Marjolein had toen haar voordeel kunnen uitbouwen en stond 2 à 3 pionnen (vanwege witte dubbelpion) voor en op borden 1 en 2 was er nog niet veel duidelijkheid. In een mindere stelling voor Melvin koos zijn tegenstander voor herhaling van zetten met remise als resultaat. Vrijwel gelijktijdig gaf René op. Na afloop heeft hij verteld dat hij onnodig een stuk verloor. Tussenstand 1,5-1,5. Matchwinner werd Marjolein (bord 4) die haar pionnenvoordeel wist te behouden en een dubbel toreneindspel en vervolgens een toreneindspel feilloos naar winst wist te voeren. Eindstand 2,5-1,5.

Brasschaat 4 heeft de afgelopen competitie naar behoren gepresteerd in klasse 4E en is met 12 matchpunten op een ongedeelde 5e plaats geëindigd. Dank aan alle invallers voor het willen invallen en chauffeurs voor het vervoer naar de wedstrijden. Tenslotte nog een woord van dank aan de Interclubverantwoordelijke Dave die in elke wedstrijd de teamsamenstelling van Brasschaat 4 in goede orde heeft kunnen doen en daarbij ook rekening heeft gehouden met logistieke zaken.

Een overzicht van de persoonlijke resultaten:

Melvin Holwijn 5,5 punt uit 10 partijen Hans van Nieuwenhuizen 3,5 punt uit 5 partijen René Paardekam 5,5 punt uit 9 partijen André Osinga 3 punten uit 6 partijen

Persoonlijke scores invallers:

Marjolein Osinga-Reiber 1 punt uit 6 partijen Koen van Camp 1,5 punt uit 2 partijen Sebastian Simons 0,5 punt uit 1 partij Wilfried Gys 0,5 punt uit 1 partij Jan Demarré 0,5 punt uit 1 partij Julian Carpentier 0 punt uit 1 partij Joppe Raats 0 punt uit 1 partij Cees Boersma 0 punt uit 1 partij

 

Nipte nederlaag

 

Brasschaat 9 Met een jeugdige ploeg ging Brasschaat 9 nipt ten onder tegen Mechelen 6. Alexander trok met zwart iets te voortvarend in de aanval en verloor een stuk. Hij deed nog zijn best om zijn stelling te verdedigen, maar zijn tegenstander ging niet en de fout en won. Yun kreeg een veelbelovende aanval op de koningsvleugel, maar moet zich ergens misrekend hebben en verloor. Bas speelde een knappe winstpartij, hij wist tot tweemaal toe de witte dame in te sluiten wat hem eerst een stuk en daarna nog een kwaliteit opleverde. Ikzelf verslikte me in mijn aanval op de damevleugel en verloor een pion. Ik zag hierna geen winstkansen meer en toen mijn tegenstander remise aanbood, nam ik dit aan.

Hiermee zit het IC seizoen erop. Brasschaat 9 eindigt op een derde plaats. Ik zou bij deze graag Dave en de andere bestuursleden en vrijwilligers willen bedanken voor hun grote inzet!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn