Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

Eerste ronde zilveren toren

  Zilveren Toren

Zilveren Toren R112345

De ploegkapiteins kunnen hier hun verslag plaatsen

 

Nipte overwinning voor Brasschaat 4

 

Brasschaat 4 Omdat Koen (ons eerste bord) niet kon aantreden, werd Tristan opgetrommeld.Maar ook hij kon niet op tijd aan het bord raken, waardoor iedereen een bord diende op te schuiven. Nog voor een stuk was aangeraakt, was het dus al 0-1 voor Brasschaat 3. Jaak Calders kreeg van Hilde Berghs de moderne verdediging opgediend. Hij behaalde als eerste ons eerste punt. Ook Ovi Mitran had het niet makkelijk met Luc Dewachter en moest als tweede de duimen leggen en kwam 2-1 voor Brasschaat 4 op het palmares. Zelf had ik Willem voor mij, die probeerde met een Petroff verdediging het mij lastig te maken. Na 11 zetten echter had ik een gewonnen stelling ( +5), die ik liet verwateren op zet 13 en kon ik opnieuw aan de slag. Er bleef altijd een licht voordeel tot in het eindspel. (met lopers van verschillende kleuren) Willem behandelde dit beter dan ik en tot slot diende ik tevreden te zijn met remise. Zo werd de einduitslag dus 2 1/2 voor Brasschaat 4 tegen 1 1/2 voor Brasschaat 3.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 5 verkoopt zijn huid duur

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Pakje slaag van Oude Goden

 

Brasschaat 1 Op dinsdag 16 januari 2018 mochten SK Brasschaat 1 en Oude God in een vooruitgeschoven partij de Zilveren Toren 2018 op gang brengen. Brasschaat 1 was de titelhouder, maar komt door omstandigheden dit jaar met andere ambities aan de start.

Dat bleek al tijdens de eerste ronde in Mortsel, waar we bijna op elk bord minstens zo'n 100 elopunten moesten toegeven op de tegenstander.

Jan gaf al vroeg in de partij zijn dame voor toren, paard en pion, maar moest die pion snel teruggeven. Hij kon echter voldoende tegenspel genereren waarna zijn tegenstander Daniel Sadkowski, in de tijdnoodfase besloot eieren voor zijn geld te kiezen en remise aan te bieden. Wat door Jan aanvaard werd.

De partijen van Toon zijn soms een genot om naar te kijken. Vanuit de opening zadelde hij zijn tegenstander met niet 1 maar 2 archislechte lopers op. Dankzij de grotere activiteit van de witte stukken wist Toon Rene Beniest puntenloos naar huis te sturen.

Zelf moest ik op bord 3 tegen Dries Hautekiet. Die kwam met een zelfgebrouwde opening voor de dag, waarmee hij op het internet serieuze successen boekte. Reeds vroeg in de opening offerde hij een pion, waarvoor ik de compensatie niet direct zag. Achteraf bleek inderdaad dat zijn stukken toch wat makkelijker de juiste velden wisten te vinden. Waarschijnlijk vond ik achter het bord de weerlegging van de witte opzet, maar achteraf verwaterde het voordeel toch. In de slotfase sta ik al een beetje minder toen ik in tijdnood een mooie helpmat in 2 uit mijn hoed toverde.

Ik dacht dat Wilfried zijn partij tegen Pascal De Kaey goed had opgevat. Toch ging er in het middenspel een pionnetje verloren en vervolgens ook de partij.

Yannck Engelmann, de tegenstander van Julian, fianchetteerde zijn beide lopers en de kreeg inde partij mooie diagonalen op de koop toe. Bij Julian was het alle hens aan dek om de partij te keepen, maar helaas lukte dit niet.

Op het laatste bord speelde Carlos tegen Jeroen Van Hecke. Ik meende dat Carlos tot in het middenspel erg goed stond met mooie actieve stukken. Ik was dan ook verwonderd toen ik bemerkte dat ook Carlos zijn partij verloren had.

Kortom Brasschaat 1 verloor de opener werd met 4,5-1,5. Het zal er dit jaar op aankomen van erin te blijven en dan zien we volgend jaar wel weer!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn