Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Het clubkampioenschap 2016 - 2017 zit er op

 

Vrijdag j.l. werd de laatste partij van het CK gespeeld. Spijtig van enkele forfaits in de loop van het ck, maar verder zijn we er dit seizoen in geslaagd om het clubkampioenschap helemaal af te werken.

De stijgers en dalers zijn gekend, al is de spanning er in enkele reeksen tot op de laatste speeldag blijven inzitten.

De titel van clubkampioen gaat dit jaar ( voor de tweede maal ) naar Jan De Weerd. Met een half puntje haalt hij het van Toon Wijgers. Marc Moors wordt derde. Pol Laporte, die voorlaatst eindigde, speelde zijn laatste partij tegen Jan Demarré op 16 juni. Beiden hadden toen 4,5 punten. De winnaar mocht blijven de verliezer, Pol, zakt samen met Walter Van Aerschot naar de B-reeks.

Hun plaatsen in de A-reeks worden ingenomen door Evert Pauwels en Wim Plompen. Evert staat na de heenronde op de 7de plaats met 5 punten, maar speelt een ijzersterke terugronde en scoort daarin maar liefst 9,5 op 10 waardoor hij op de eindmeet ook Wim klopt in de sprint. Omdat er dit seizoen 11 deelnemers aantraden in de B-reeks moeten er 3 spelers uitvallen. Leo Geylen kon zich in zijn voorlaatste partij redden ( ten nadele van Koen Heyens ) door remise te halen tegen Joppe Raats. De dalers naar de C-reeks zijn Ludo De Weerd, Ylli Cankja en Koen Heyens.

Met grote voorsprong eindigt Tristan De Smet op de 1st plaats in de C-reeks. Slechts 1 partij verliest hij, tegen Dolrish Aguillon die op 3 eindigt. Ik wordt 2de. Dolrish had een mooie kans om de 2de plaats te behalen maar in zijn laatste 4 partijen haalt hij slechts 1,5 punt waardoor hij niet over mij geraakt. Ook in de C-reeks 3 dalers door de 11 deelnemers in B. Jan De Cap, Walter Gerousse en Bob Van Handenhove spelen in de D-reeks volgend seizoen. Marc Rombouts perste er een eindsprintje uit ( 2 op 3 in zijn laatste partijen ) om aan de dégradatie te ontsnappen.

Dat Dirk Heyman zou zegevieren in de D-reeks was al heel vroeg in het CK te voorspellen. Toch is zijn voorsprong op de 2de ( Koen Van Deynse ) tot anderhalf punt beperkt gebleven. In hun laatste partij speelden Dirk en Koen tegen elkaar en Koen won de partij, waardoor hij, en niet Peter Pauwels, de 2de plaats behaalt en promoveert naar de C-reeks.

De voorlopige reeksindeling voor volgend seizoen staat online, onder "Intern", "clubkampioenschap", "reeksindeling ck 2017"

Jullie kunnen mij al een mailtje sturen ( naar tornooileider@brasschaak.be ) om jullie deelname of afmelding voor CK 2017-2018 te melden.

Willem

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn