Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Interclub - het is opnieuw zover

  Brasschaak

Helaas, we staan niet meer op de Brasschaatse IC-lijst, want dit jaar willen we echt zelf schaken (vooral de jongste is na een geslaagde zomer op zoek naar nog meer elo-winst) en met de afstand tussen Brasschaat en Falaën was dat toch niet zo evident om vaak in IC te spelen. We komen dit jaar dus uit voor Philippeville (een club op 25 km van Falaën, meteen de dichtstbijzijnde club) en de jongste van de twee Falaën-fans werd meteen opgesteld. De oudste zit momenteel in Armenië, op schoolschaakconferentie in 's werelds grootste schaakland (alle scholen bieden er het schaken aan (het is er nu eenmaal een plichtvak): een ontzettend groot voordeel voor wie onderzoek naar de voordelen van schaken op school wil verrichten). Enfin, dit gezegd zijnde, we zijn en blijven hevige fans van Brasschaat: Amuseer jullie, doe jullie best en onze wensen doen de rest. Succes vanwege de Falaën-fans.

 

Bonne chance

 

Beste Philippe, Jammer dat bij Brasschaat spelen er niet meteen meer in zit, maar gezien de afstand is dat natuurlijk goed te begrijpen. Hopelijk brengt de stad die jouw naam draagt jullie veel geluk en vooral veel schaakvreugde. We supporteren van hieruit mee!

 

Bedankt!

 

 

👍

 

Ik zie dat Viktor aan het seizoen begon met een overwinning, bravo!

 

Een makkie...

 

Zijn tegenstander had iets moois op het oog: een Grieks loperoffer, maar na 1...Lh2 2.Kh2 Pg4 3.Kg3 kon de zwarte dame niet naar h4 en was de aanval meteen afgeblokt. Helaas kon Viktors ploeg geen andere punten scoren. Bord 1 vond de verliezende zet in een K tegen K en pion-eindspel, bord 2 won een stuk, maar liet de vijandelijke stukken wel de stelling binnendringen, bord 4 (een klein manneke van 10) speelde zijn eerste officiële partij. Philippeville 1 won wel (nipt). Meteen goed voor een gedeelde 3e plaats. Voor hen is het vooral leuk dat Lasne (dat uit 3e klasse is gezakt, maar nog altijd de elo-sterkste ploeg heeft), verloor (tegen een van de ploegen die dit jaar niet mag promoveren).

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn