Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

bedenkingen clubkampioenschap

 

Het clubkampioenschap begint aan de terugronde. De site kan toch nog wat beter gebruikt worden in deze me dunkt. Je kruipt eens door het oog van de naald of je mist de winnende voortzetting. Mooie sublieme combinaties maar even goed blunders. Zulke dingen interesseren mij alvast.

Vandaar geef ik een klein voorbeeldje. Ik speelde vrijdag mijn 2e partij van de terugronde. Ik speelde tegen Thomas. In deze stelling is wit aan zet (ik speel met wit). De vraag is simpel wat is de winnende voortzetting.

Diagram 1

 

In de heenronde deed ik overigens ook een gaffel die de winst wegsmeet. Het zal moeilijk worden als je cadeautjes blijft uitdelen.

Wie geeft vervolg om ook zijn bedenkingen mee te delen over zijn partijen van CK of ZT.

(overigens dank aan Luc voor de assistentie, ik was nog in den help van de site en mijne fritz aan het prutsen en hij had het al voor mij gedaan wat ne webmaster, het zelf uitzoeken is wel de beste leerschool maar toch up )

 

Inderdaad

 

Ja Sigri, het clubkampioenschap is duidelijk ondervertegenwoordigd op onze website. Het algemene verloop, de sfeer, anecdotes, partijmateriaal, alles is even welkom. Hopelijk strekt uw bijdrage tot voorbeeld voor velen...

up

En ja het is spijtig dat uw partij niet gunstig uitdraaide; met een (liefst gedekte) loper of paard op f6 plus een toren of dame in de buurt zijn een groot aantal matdreigingen denkbaar; en zelfs als het mat er niet direct inzit kan er dan misschien wel materiaal gewonnen worden.

 

Mooi

 

Leuk dat we het vrijdag in de analyse niet gemist hebben!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn