Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

Interclub ronde 6

 

Interclub Ronde 6123456789Bedenkelijk.

Van uw rondtrekkende reporter:

we capteren geruchten over wisselende resultaten; zo zouden Bra3 en Bra6 ruim gewonnen hebben, terwijl Bra7 zich iets te veel heeft laten afleiden door enkele koebeesten... Hopelijk volgen hier snel de verslagen met accurate uitslagen en pittige anekdotes!

opgelet: het hoofdartikel heeft geen hangslot; als ge uw diepste roerselen enkel voor beperkt publiek wilt blootleggen, doe dan wat ge nodig vindt...

 

Dringt een koeienstage zich op?

 

Kom naar Falaën en leer schaken omringd door koeien, zodat zelfs drachtige koeien, pasgeboren kalfjes en nageboortes die plots in de wei liggen, jullie niet uit jullie lood zullen slaan. Misschien in het budget 2014 voorzien: hoogtestage in Falaën. De Falaën-boys zullen u met open armen ontvangen en er dan de pees op leggen....

 

Bewijzen?

 

Als ge de eerste koeienfoto (εικόνα μιας αγελάδας) op deze pagina de uwe gaat willen noemen zult ge rap moeten zijn want Harry had uiteraard zijn gerief mee...

 

Voorbeschouwing Koeienstage

 

voorbeeld van een Nederlandse koeienstage, maar dus ook in Falaën mogelijk (ter info - een Waalse koe loeit op dezelfde wijze als een Nederlandse). Goed van mezelf, hé, mijn eerste foto is hierbij gepost.

 

Leuk

 

Een beetje culture agricole kan zeker geen kwaad in deze digitale en verstedelijkte tijden.

Of ge daarmee een foto gepost hebt zou ik niet direct willen beweren, maar ge zijt op goede weg.

PS: ik heb u intussen een 'persoonlijke map' gegeven...

 

Harry's foto's zijn veel leuker

 

Ik heb ze al gezien op smoelenboek en inderdaad... in 't kort: koeien, kerst en klop krijgen.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

tijd voor de 3 koningen?

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

nederlaag voor BRA 9

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Tja

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

?

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Proficiat!

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

aangpast

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 8 gaat ook zonder sterspelers voluit voor de winst

 

Brasschaat 8

Ondanks het feit dat we de vaste sterspelers Pol en Walter moesten missen, hebben we eventjes de puntjes op de I gezet. Het begon al goed : aan het lokaal een late gast en dan nog een bijkomende speler moeten ophalen thuis.... Dus duidelijke afspraken gemaakt : de opgepikte spelers MOETEN winnen en de chauffeur is enkel mental coach. Dan de partijen : weinig animo, zowel Cyriel op bord 2 als Evert op bord 3 maakten er een gezondheidswandeling van. Erop en erover, geen genade. Ook Christiaan deed het weerom schitterend; met een leuke combinatie kwam de 0-3 op het bord. Op het eerste bord bleef het ook onder controle, een kwaliteit voor en verder afwerken. Onderweg echter een valletje niet gezien en dan in een eindspel met ongelijke lopers verzeild. Remise dus en 0,5 - 3,5. Ofte Pol en Walter waardig vervangen !

 

Goed zo

 

Proficiat met jullie overwinning. En "zonder sterspelers" zou ik niet zeggen, er zit bij jullie voldoende talent bijeen, nu nog afwachten of de afwezige sterren ook elders effectief geschitterd hebben... (Correctie, ik wist eigenlijk al dat ze allebei gewonnen hadden, waarvoor trouwens veel dank).

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

BRA 3 wint, met dank aan de sterspelers van BRA 8

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Sprakeloos

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Koeienstages of misschien toch ezelstages...

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 4

 

Brasschaat 4 Als reserve-reserve interclubber mag ik al meteen een verslagje posten. Geeft niet want mijn engagement om dagelijks een berichtje te brengen was nog niet gebeurd. Brasschaat 4 was vertimmerd en speelde slechts met 1 honk. Te nemen : Epicure met een Elo-overklassing van ruim 250 punten. Hun Bord 4 had er nog 1850. Bij ons speelde hier Ovi. Netjes geopend, geen problemen, met zelfs wat tactisch leuke kneepjes van Ovi. Ovi straalde vertrouwen uit en zijn tegenstander bood snel remise aan. Ovi nam aan, meteen al een eerredder op het blaadje.

Ikzelf had gisteren toch enkele uurtjes genomen om nog eens enkele van mijn favoriete openingen op te frissen. En met verwisseling van zetten kon ik er toch eentje induiken. Nimzo-Indisch met f3.

Net op het ogenblik dat ik mij tevreden acht met een geslaagde opening en een zalige uitgangsstelling beslis ik (geheel buiten mijn wil) een blunder te zetten. Er valt een pionnetje. Eentje op d4. Op zet 10. Gebruik je verbeelding maar da kan nie goe zijn. Mijn beekje kabbelde nog wat verder maar mondde uit in de grote rivier.

Wim werd van zijn vertrouwde derde naar het eerste bord geflikkerd. Met zwart kreeg hij echter de betere stelling na de opening. Wims ruimte en goede ontwikkeling imponeerden zijn tegenstander niet en kleine foutjes werden afgestraft. Wit kwam een pion op voorsprong en meteen ook een overwicht welke Wim niet meer kon tegenhouden.

En dan onze Belgische kampioen -10 op bord 3. Gisteren ziek, vandaag nog verzwakt maar hij wou schaken ! En zijn tegenstander heeft het geweten. Anthony won een gezonde pion met veel vernuft na een sterke zwarte opstelling. Maar in een dipje gaf hij die gewoon terug af. Daarna volgde een tijdnoodfase waarin hij in een ingewikkelde kluwen van open lijnen, diagonalen en losse pionnen keer op keer de juiste zet vond. Met nog enkele seconden op de klok haalde Anthony de 40ste. Erna werd hij alleen maar beter en zette een winnend eindspel in gang. Op dat ogenblik biedt de tegenstander remise aan. Factoren als : remise is goed, de bezorgde papa vindt remise ook goed, vermoeid, keelpijn, … stonden tegenover het buikgevoel van te kunnen winnen. Anthony stak zijn hand uit en aanvaardde het aanbod. De analyse toonde in enkele zetten het verlies van de tegenstander. Ongelofelijk hoe een 9-jarige deze volwassenheid in zijn schaakspel kan leggen. Ik heb genoten. Epicure 10 - 6 Bra4

 

Sneak Peek

 

Voor de geïnteresseerden die nauwlettend de website in de gaten houden kan ik melden dat BRA 2 met 14-10 verloor in Westerlo en dat tegenpartij een sleutel in het raderwerk van BRA 5 en BRA 7 wist te gooien. BRA 5 verloor met het kleinste verschil, BRA 7 ging met 4-0 onderuit. En BRA 6 kwam evenals BRA 3 met 2MP en 10BP uit Merelbeke terug.

Update:BRA 1 speelt 16-16 tegen TSM 1

 

Gemiste kansen

 

Brasschaat 2

Na een uurtje spelen leek het een leuke wedstrijd voor Brasschaat te worden. Redi was gearriveerd en had in sneltreinvaart een voorsprong van twee pionnen bij elkaar gespeeld. Ook Melvin stond intussen twee pionnen voor.

Na een kort overleg stelde Lennard voor om remise aan te bieden aan zijn tegenstander. Lennard stond wel een pion een voor maar de stelling was vrij ingewikkeld. Toch leek het erop dat de compensatie van Wit onvoldoende was. Wit besloot door te spelen, de zet waarmee hij remise weigerde was echter een tactische fout. Dat was echter het hoogtepunt van de ontmoeting voor Brasschaat, hierna ging het snel bergaf.

Redi's tegenstander had ten einde raad nog een wanhoopsaanval gelanceerd. Een kleine onoplettendheid kostte Redi het volle punt. Hij kwam tegenover een ondekbaar mat te staan. Zo ging de eerste partij verloren. Melvin wist zonder al te veel moeilijkheden het volle punt binnen te slepen. Zo was de stand 1-1 en niet de gehoopte 0-2 voorsprong.

Jammer genoeg zag Lennard niet dat hij de tweede pion kon nemen waarna hij duidelijk gewonnen zou komen te staan. De complicaties leverden uiteindelijk een stelling op met een drietal pionnen tegen een stuk. Toen Lennard echter ook nog een kwaliteit verloor moest hij de handdoek werpen.

Na een rustig begin was de partij van Reinhout ontploft. In de tijdnoodfase zag Reinhout zich genoodzaakt een remiseaanbod aan te nemen. Doorspelen zou hoogstwaarschijnlijk zelfmoord hebben betekent voor de witte koning.

Zo moesten we uit de laatste twee partijen proberen anderhalf te scoren om nog een gelijkspel uit te brand te slepen. Dat leek onwaarschijnlijk. Johan had wel een goede stelling maar ik was slecht bezig. Mijn opening had al niets opgeleverd en ik was al geruime tijd aan het vechten voor remise. Mijn tegenstander aarzelde nog wel wat in de afwerking van het eindspel maar wist uiteindelijk toch te winnen. Daarmee was de nederlaag van de ploeg een feit.

Even later moest Johan in remise berustten na een lange en interessante partij. Voor we terug naar Brasschaat reden liet Melvin nog snel even zien dat Johan nog een winst gemist had in het eindspel.

Een 4-2 nederlaag is een te streng verdict maar we moeten de schuld bij onszelf leggen.

 

Spijtig

 

Ik had vooraf al eens naar de te verwachten ploeg van Westerlo gekeken, en vond daar zowel Steven Bellens als Sven Gorts; met beide heb ik al enige ervaring (en een nul-score), ze staan allebei op mijn zwarte-beesten lijst. Sven was trouwens mijn tegenstander in het Lommels plas-incident.

Ik had gehoopt dat jullie hier zouden scoren, en enig tegengif zouden vinden. Maar blijkbaar zijn ze allebei goed in vorm, ze hebben tot nu toe 4 respectievelijk 4½ uit 5 gescoord in de Interclub. Hun ploeg staat nu derde in 3C.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

LSV Chesspirant 5 - Brasschaat 6

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Uiteraard

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

knap

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

programmatie

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

ja

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

inderdaad

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn