Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Thank y'all

  Applaus

Een welgemeende dank aan alle smaakmakers op het bord en aan de bar en alle helpende handjes tijdens het hele toernooi. Ik was alomtegenwoordig maar ik deed het niet alleen. Ontelbare handen hielpen met kleine en grote dingen het toernooi groeien tot wat het was. Een zalige roes van voldoening mag in alle leden van de Schaakkring Brasschaat plaatsnemen. We zijn duidelijk meer dan een verzameling leden, we zijn werkelijk een club !

 

FIDE change

 

Wie er al eens op de FIDE site gaat piepen ziet meteen hoeveel puntjes het tornooi opgeleverd heeft of hoeveel er ingeleverd moeten worden natuurlijk.

 

KBSB

 

Maar bij de KBSB zijn ze nog niet helemaal bijgebeend, want als u hier uw stamnummer ingeeft zou u de Belgische consequenties moeten te zien krijgen, maar dat is nu nog niet het geval.

 

ze staan er op

 

2 september en ze zijn mee. Voorwaar nog niet zo slecht ;)

 

Klopt ongeveer

 

Goed gezien. Bij mij zijn er nu tegelijk vijf partijen Vlissingen en negen partijen Brasschaat bijgekomen. Die vijf waren tegen buitenlanders met FIDE ELO (de overige vier hadden geen FIDE ELO), alles normaal hier, behalve dat hun naam telkens "<>FRBR-KBSB" luidt.

Van die negen in Brasschaat had ik er maar zes verwacht, de overige drie waren immers tegen Nederlanders zonder Belgische en zonder FIDE ELO, dus onverwerkbaar geacht; ook zij staan er als "<>FRBR-KBSB" bij.

PS: Ik vermoed dat de dader (dada09113?) een VB programmeur is, en met <> "niet" bedoelt.

 

fide elo

 

Luc,

Ik bedoelde dat de fide-elo's verwerking ook zichtbaar is op je fiche bij de nationale bond. De verwerking naar nationale elo's worden toch pas zichtbaar bij de volgende verwerking dus normaal 1 okt zeker. Vroeger werd voor tegenstanders met geen belgische nationale elo hun fide elo genomen als dat beschikbaar is. Dus dat gaat je punten kosten of opleveren voor je nationale elo. cfr vorige verwerkingen.

 

OK

 

Dat had ik dus even misbegrepen, want de partijen zijn nu wel degelijk ook hier te zien, na invullen van het stamnummer uiteraard.

Maar dat voor tegenstanders zonder FIDE ELO de Nederlandse ELO nu ook als Belgische ELO gaan gebruikt worden in onze nationale ELO verwerking is nieuw voor mij.

 

gespeur op de website van de bond

 

Volgende verwarrende uitleg is na veel speuren te vinden op de website van de bond. Het bevestigt je vermoedens. Ze nemen in principe fide's voor niet kbsb spelers behalve als de nationale beter aansluiten bij de waarde van de speler (wat waarschijnlijk wel het geval zal zijn voor non classé's). Wat ze met de Nederlanders die in België spelen gedaan hebben is mij nog altijd een raadsel. Misschien moet ik die tekst nog een keer of 5 lezen om het te snappen.

reglement

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn